Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Unde poate ajunge “Purito” – partea a ll-a

În urmă cu trei săptămâni, am făcut o trecere în revistă a echipelor de World Tour care au o şansă să semneze cu Joaquim Rodriguez, în cazul în care apelul înainte de Katusha la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv nu ar avea succes. Între timp, s-au întâmplat două lucruri: TAS a stabilit un termen pentru judecarea apelului (8 februarie), iar rutierul spaniol a venit cu o declaraţie interesantă privind viitoarea sa destinaţie, evident, dacă formaţia rusă nu va fi reprimită în primul eşalon.

“Echipa cu care sunt foarte aproape să semnez nu a fost menţionată de nimeni. Contractul acesta va fi pe termen lung, urmând să fie, cel mai probabil, ultimul din cariera mea”, a spus “Purito” pentru Biciciclismo. Ce se înţelege din asta? Că aproape jumătate din echipele aflate în World Tour l-ar putea transfera, cel puţin teoretic, pe câştigătorul ierarhiei mondiale, RadioShack Leopard Trek, Lampre-Merida, Team Saxo-Tinkoff sau Argos-Shimano fiind doar câteva dintre numele importante ce au atât locuri în lot, cât şi resursele financiare necesare. În plus, e deja clar că Joaquim Rodriguez nu va veni cu toţi compatrioţii săi de la Katusha, atât din cauza locurilor limitate, cât şi a faptului că unii dintre aceştia şi-au manifestat intenţia de a rămâne la gruparea din Rusia (în cazul în care “Purito” ar pleca, Daniel Moreno ar deveni unul dintre liderii Katushei).

Totuşi, declaraţia catalanului este ambiguă şi lasă loc de multe interpretări, iar una dintre acestea vizează un posibil transfer al său la o echipă Pro Continentală, eşalon de unde răsar două nume: Cofidis şi IAM Cycling Team, două formaţii care şi-au propus ca în 2014 să ajungă în World Tour. Fiind o echipă franceză, Cofidis îi oferă lui Joaquim Rodriguez posibilitatea de a concura în Flèche Wallonne, Liège–Bastogne–Liège, Criteriul Dauphiné, Turul Franţei, dar şi Vuelta, deoarece Cofidis e şi unul dintre sponsorii Turului Spaniei, cursă în care Amaury Sport Organisation este acţionar majoritar.

În ceea ce o priveşte pe IAM, aceasta are mulţi bani şi un patron dornic ca formaţia pe care o susţine să se afirme pe scena internaţională. Odată cu venirea spaniolului, gruparea elveţiană ar căpăta o vizibilitate imensă, iar dacă la această mutare se va adăuga cea a lui Fabian Cancellara (despre care se vorbeşte că va semna în toamnă), atunci licenţa World Tour va fi ca şi asigurată pentru anul viitor.

Aşadar, multe calcule şi speculaţii, la fel de multe variante, toate acestea pentru o singură întrebare: unde va ajunge “Purito”? Răspunsul, în aproximativ două săptămâni.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: