Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Unde poate ajunge “Purito”

El Periodico şi El Pais, două ziare apropiate lui Joaquim Rodriguez (cu un plus pentru primul) au anunţat că spaniolul în vârstă de 33 de ani este 100% decis să o părăsească pe Katusha şi că ar fi semnat deja cu o altă echipă, deşi momentan nu e clar dacă pentru două sau trei sezoane. Numele acesteia nu este cunoscut, însă câştigătorul Turului Lombardiei a oferit un indiciu, spunând că va începe sezonul în Turul San Luis. Cum e greu de crezut că va merge acolo cu Katusha, pentru ca mai apoi să plece de la gruparea rusă, este clar că viitoarea echipă a lui “Purito” se află în Argentina.

Cannondale, Omega Pharma-Quick Step, Movistar, Orica-GreenEdge, BMC, Astana, Lotto-Belisol, Lampre, Saxo-Tinkoff şi AG2R sunt formaţiile de World Tour aflate pe lista de start a Turului San Luis. Toate au locuri libere în lot, dar nu toate îi pot oferi lui Joaquim Rodriguez un contract pe măsura cerinţelor acestuia şi nici rolul de lider pentru Turul Franţei, marele obiectiv al ibericului în 2013. Tocmai de aceea, lista poate fi redusă la doar patru grupări: Omega Pharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, Lampre şi Astana. În discuţie ar mai fi putut intra Movistar şi BMC, ambele puternice din punct de vedere financiar, însă acestea şi-au desemnat deja liderii pentru Marea Buclă (Valverde+Quintana, respectiv Evans+Van Garderen).

În schimb, Omega Pharma-Quick Step are nevoie de un om de clasament general, dar şi pentru clasicele din Ardeni, iar “Purito” se pliază perfect pe cerinţele echipei belgiene. Singura problemă ar fi cum s-ar împăca acesta cu Mark Cavendish în Turul Franţei. Spaniolul are nevoie de măcar doi oameni pentru munte, însă e greu de crezut că fostul campion mondial mai este dispus să lase de la el, după ce s-a întâmplat în perioada petrecută la Sky. Orica-GreenEdge are un singur loc liber în lot şi oameni pe care îi poate pune la dispoziţia câştigătorului ierarhiei World Tour din 2012, dar rămâne un semn de întrebare privind felul în care se poate integra acesta la Orica,  formaţie cu o filosofie diferită de cea cu care e obişnuit ibericul.

Ajungând la Lampre, gruparea manageriată de Giuseppe Saronni e în mare criză de rezultate în cursele importante, iar venirea lui “Purito” i-ar rezolva problemele şi nici nu ar crea tensiuni în cadrul echipei, deoarece calendarul lui Michele Scarponi şi Damiano Cunego s-ar intersecta rar cu al acestuia. În fine, Astana pare cea mai probabilă destinaţie: are bani, are nevoie de un lider adevărat pentru Turul Franţei (Jakob Fuglsang nu reprezintă o variantă nici măcar pentru un top cinci) şi odată cu aducerea lui Joaquim Rodriguez ar putea alinia la startul clasicelor din Ardeni o echipă incredibilă, din care ar mai face parte Enrico Gasparotto, Maxim Iglinsky şi Fredrik Kessiakoff.

La câteva ore după apariţia articolelor din El Periodico şi El Pais, Angel Edo, impresarul lui Joaquim Rodriguez, a dezminţit aceste zvonuri, dar adevărul este că un transfer al spaniolului devine din ce în ce mai clar, mai ales că situaţia Katushei e în continuare complicată. Un verdict favorabil la TAS nu îi e suficient echipei ruse pentru a fi primită în cursele mari, iar “Purito” e conştient de asta şi nu vrea să îşi asume niciun risc, mai ales că vede în Turul Franţei din acest an ultima sa şansă la tricoul galben.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: