Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a Vlll-a

Le Tour 2014 Gerardmer La Mauselaine

Mulţi rutieri şi directori sportivi sunt de părere că zilele pe care caravana le va petrece în Vosgi la această ediţie vor fi cele mai dificile, peste cele din Alpi sau Pirinei, deoarece lanţul montan situat în estul Hexagonului nu oferă prea multe clipe de linişte, nu are porţiuni de plat şi este plin de capcane ce le pot strica socotelile rutierilor de clasament general. Sâmbătă, vreme de 130 de kilometri, tensiunea va creşte în rândul caravanei, care se va pregăti pentru un final intens de etapă, ce propune trei ascensiuni repertoriate şi o sosire în urcare, pe La Mauselaine, unde se va ajunge pentru prima dată în istoria cursei.

Col de la Croix des Moinats (7,6 kilometri, pantă medie 6%), Col de Grosse Pierre (3 kilometri, pantă medie 7,5%) şi La Mauselaine (1,8 kilometri, pantă medie 10,8%) sunt căţărările de pe traseu, grupate în ultimii 26 de kilometri. Cum panta maximă este de 13% pe ultimul deal, favorizaţi vor fi rutierii explozivi, ca Joaquim Rodriguez, Tom-Jelte Slagter, Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde, Michael Albasini sau Bauke Mollema, cu toţii autori ai unor rezultate bune în Flèche Wallonne, clasică al cărei finiş e relativ similar. Un alt om de urmărit va fi Alberto Contador, care poate ataca atât pe a treia ascensiune, cât şi pe penultima, astfel încât să pună presiune pe Vincenzo Nibali şi să îl testeze.

Aflat în galben de şase zile, Nibali nu ţine morţiş să păstreze tricoul, iar asta înseamnă că Astana nu va fi interesată să ducă trena şi va lăsa o evadare să ia un avans mare. Evident, Movistar sau Tinkoff-Saxo pot veni în fruntea plutonului, dar nici ele nu doresc să îşi obosească rutierii, caz în care şansele de reuşită ale unei evadări sunt foarte mari. Printre cicliştii care pot ajunge să lupte pentru victoria de etapă se numără Brice Feillu, Simon Clarke, Blel Kadri, Sebastien Reichenbach, Jan Bakelants sau Alessandro De Marchi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: