Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Săptămâna lui Sagan

S-a încheiat prima treime a Turului Franţei, iar rutierul care a ieşit cel mai mult în evidenţă nu este Vincenzo Nibali, liderul clasamentului general, ci Peter Sagan. Acesta a fost protagonist în toate cele şapte etape de până acum, locurile ocupate la final fiind 2, 4, 2, 4, 4, 5, 2. Astfel, rutierul lui Cannondale nu doar că e lider în clasamentul pe puncte, dar este deja virtual câştigător al acestei ierarhii, tot ce trebuie să facă pentru a-şi adjudeca din nou tunica distinctivă fiind să mai bifeze câteva clasări între primii zece şi să termine cursa.

Peter Sagan câştigător al tricoului verde tinde să devină unul dintre cele mai sigure pariuri din ciclism, însă, pe de altă parte, seria de rezultate a slovacului la această ediţie trebuie să fie foarte frustrantă, deoarece s-a aflat de mai multe ori foarte aproape de victorie, dar a ratat-o de fiecare dată. Evident, Turul este în continuare lung, oportunităţi vor mai fi, însă pentru a profita de ele, Sagan trebuie să îşi corecteze lacunele de care dă dovadă la nivel tactic, atât de vizibile nu doar în ultimele zile, ci şi în alte curse din acest sezon. În caz contrar, slovacul va deveni al zecelea rutier din istorie care îşi adjudecă tricoul verde în Turul Franţei fără să fi câştigat o etapă.

Ciclişti care au triumfat în clasamentul pe puncte, deşi nu au obţinut o victorie: Stan Ockers (1955), Jean Forestier (1957), Jean Graczyk (1958), Herman Van Springel (1973), Sean Kelly (1983, 1985, 1989), Eric Vanderaerden (1986), Eddy Planckaert (1988), Erik Zabel (1998, 1999), Thor Hushovd (2005).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: