Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a Vll-a

Le Tour 2014 Nancy

Deşi în cartea oficială a cursei este considerată de plat, etapa dintre Épernay şi Nancy se anunţă mult mai interesantă, datorită celor două ascensiuni plasate pe final, în ultimii 20 de kilometri. Etapa va fi valonată, însă “artificiile” vor apărea odată cu Côte de Maron, o căţărare în lungime de 3,2 kilometri, cu pantă medie 5%. Acolo, echipele interesate să scape de sprinteri vor avea ocazia să ducă o trenă puternică sau chiar să lanseze câteva atacuri, ce pot fi mai apoi dublate pe cealaltă căţărare a zilei, Côte de Boufflers. Aceasta este mai scurtă – doar 1300 de metri – dar are o pantă medie mult mai dură, de 7,9%. În plus, cum apare cu doar şapte kilometri înainte de sosire, se poate dovedi decisivă pentru victoria de etapă.

Lider autoritar în clasamentul tricoului verde, Peter Sagan a arătat o constanţă remarcabilă, însă nu a obţinut un succes până acum. Etapa de vineri îl poate ajuta să “spargă gheaţa”, slovacul având două variante: să atace pe Côte de Boufflers sau să profite de selecţia care se va realiza acolo şi să aştepte sprintul. Implicat în mai multe căzături, Simon Gerrans speră să scape de ghinion la Nancy, acolo unde va fi unul dintre marii favoriţi, lucru de care este conştient şi Sagan, care a fost învins de australian la un sprint, în etapa a treia din 2013. O sosire într-un grup redus i-ar mai avantaja pe Bryan Coquard, Arnaud Démare şi Alexander Kristoff, runda de la Nancy fiind pentru toţi aceştia una dintre marile ocazii de a bifa o victorie la această ediţie.

În ceea ce îi priveşte pe atacanţi, Michal Kwiatkowski va fi un rutier de urmărit, polonezul impresionând prin forma arătată de-a lungul ultimelor zile. Tot în jurul unui atac îşi vor face calculele şi Fabian Cancellara (extrem de activ şi de motivate în această primă săptămână), Luca Paolini (care de multe ori e neglijat de către numele mari ale plutonului, Sylvain Chavanel, Tony Gallopin, Arthur Vichot sau Julien Simon, un ciclist de la care Yvon Sanquer are aşteptări mari în Le Tour.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: