Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Yvon Sanquer: “Vrem o victorie de etapă”

Una dintre cele mai vechi echipe din Franţa, Cofidis are un obiectiv clar pentru Marea Buclă: să obţină o victorie de etapă, însă asta se anunţă o misiune dificilă, deoarece mai multe grupări au acelaşi obiectiv, dar şi din cauza faptului că ultimul succes al echipei aici a venit în 2008. Nicolas Edet, Egoitz Garcia, Cyril Lemoine, Luis Angel Mate, Rudy Molard, Daniel Navarro, Adrien Petit, Julien Simon şi Rein Taaramäe sunt cei nouă rutieri care au pornit la drum, iar managerul Yvon Sanquer este încrezător că ei o pot ajuta pe Cofidis să aibă o evoluţie solidă pe parcursul următoarelor trei săptămâni.

– Domnule Sanquer, cine va fi liderul Cofidis pentru Turul Franţei?

Anul acesta, situaţia e diferită, iar obiectivul nostru este să câştigăm o etapă. Nu ne gândim la o clasare bună la general, chiar dacă Dani Navarro a fost al nouălea sezonul trecut. Anul acesta, Turul Franţei are pavate şi multe etape cu capcane, aşa că suntem conştienţi că e foarte greu să plasăm un rutier între primii zece. Tocmai de aceea, preferăm să ne concentrăm pe victoria de etapă. Dani Navarro este în formă bună, mintea lui e setată pe Turul Franţei şi vrea să fie cel care va câştiga acea etapă. Oricum, noi vom lua cursa zi după zi.

– Care sunt aşteptările dumneavoastră de la Rein Taaramäe?

Sperăm că este pregătit să facă lucruri frumoase, la fel ca în trecut, acum că nu mai are probleme de sănătate. A revenit la un nivel bun chiar înainte de Turul Turciei şi suntem încrezători că poate fi unul dintre protagonişti în munţi. Ştiu că îşi doreşte să câştige o etapă, iar dacă va reuşi, va fi foarte important pentru moralul său. În timpul Criteriului Dauphiné a fost implicat într-o căzătură şi a fost dificil pentru el, însă în ultimele etape s-a simţit mai bine, a atacat şi a arătat că şi-a regăsit picioarele. Acela a fost un semn bun pentru Turul Franţei.

– Ce îmi puteţi spune despre Julien Simon?

El ne oferă multe posibilităţi, deoarece este un puncheur şi poate obţine rezultate bune în etapele de munte mediu. Amintiţi-vă că a fost aproape să câştige o etapă anul trecut, la Lyon, dar a fost prins cu doar un kilometru înainte de sosire. Am fost impresionat de forma sa la Campionatele Naţionale şi tocmai de aceea consider că ne poate ajuta să câştigăm o etapă.

– În echipă se află şi un debutant, Adrien Petit.

Ne bazăm pe Adrien pentru prima jumătate a Turului Franţei, a mers bine anul trecut în Vuelta, a progresat mult şi suntem curioşi să îl vedem în etapa cu pavate, deoarece a fost puternic în Paris-Roubaix (n.r. – locul 28). Sperăm să se implice şi la sprinturile de pe plat, dar îl vom încuraja şi să atace şi să meargă în evadări.

– Ce părere aveţi despre traseul Turului Franţei?

Prima etapă dificilă va fi cea de-a doua, care nu va fi uşor de gestionat. Apoi va fi important să scăpăm fără probleme de etapa a cincea, acolo unde mulţi rutieri vor întâmpina greutăţi şi vor pierde timp. Zilele petrecute în Vosgi vor fi foarte dificile, chiar mai dure decât marile etape montane. Cred că putem avea parte de o surpriză acolo, cu precădere în ultima etapă. În Vosgi avem multe căţărări, nu există plat, drumurile sunt înguste şi trebuie să ne căţărăm în permanenţă. Etapa de la Risoul şi cele din Pirinei vor fi, de asemenea, grele, dar mă aştept că rundele din Vosgi să fie cele mai dificile de anul acesta.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: