Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a lV-a

Le Tour 2014 Lille

Traseul dintre Le Touquet-Paris-Plage şi Lille (163,5 kilometri) va avea două căţărări repertoriate şi alte cinci fără categorie, însă sprinterii nu vor fi deranjaţi de acestea, deoarece toate au fost înghesuite în primele două treimi ale etapei. La Lille, acolo unde se va termina runda de marţi, nu s-a mai ajuns din 1994, atunci când britanicul Chris Boardman a stabilit cea mai ridicată medie orară întâlnită vreodată într-un prolog din Turul Franţei, 55,267 km/h.

Având în vedere demonstraţiile oferite la Harrogate şi Londra, Marcel Kittel porneşte cu prima şansă, între el şi ceilalţi sprinteri fiind o diferenţă uriaşă, care poate transforma etapele de plat într-un “one-man show”. Dintre adversarii săi, André Greipel a surprins într-un mod neplăcut până acum, germanul de la Lotto-Belisol lăsând impresia că are probleme pe finalul etapelor. Dacă le va regla, iar “trenuleţul” său se va achita de treabă, atunci Greipel poate că va avea o şansă la victorie. Altfel, Peter Sagan va încerca să îşi consolideze tricoul verde printr-o nouă clasare pe podium, acolo unde vor mai încerca să ajungă Alexander Kristoff, Danny van Poppel sau Bryan Coquard.

Deşi pare ciudat la prima vedere, etapa a patra va fi importantă şi pentru oamenii de general, care vor spera ca formaţiile lor să aibă o poziţie cât mai bună la finalul zilei în clasamentul pe echipe. Motivul? Ordinea din ierarhia după runda de la Lille va determina şi ordinea pe care o vor avea maşinile echipelor în ziua următoare, când se va merge pe pavate, iar un rutier care va întâmpina un incident mecanic va trebui ajutat cât mai repede cu putinţă de staff-ul său tehnic.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: