Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a XV-a

T15_Fassa_alt

În ultimele două zile, evadarea a reuşit de fiecare dată, iar învingător a fost un ciclist al echipei Bardiani. Duminică, este greu de crezut că scenariul se va mai repeta, deoarece nici profilul rundei nu permite asta, dar nici situaţia de la general, acolo unde rutierii interesaţi de tricoul roz nu îşi mai pot permite să piardă secundele de bonificaţie acordate primilor trei clasaţi, în condiţiile în care lupta devine din ce în ce mai intensă, odată cu apariţia celor mai dificile etape de la această ediţie.

Startul va fi dat din Valdengo, iar plutonul va avea apoi parte de 206 kilometri de plat, singurul punct important de pe traseu fiind sprintul intermediar de la Bergamo, oraş care a găzduit Campionatele Naţionale ale Italiei, în 2008. Unica ascensiune repertoriată a rundei e Montecampione, acolo unde s-a mai ajuns în doar două rânduri, 1982 şi 1998, când victoria a fost obţinută de Bernard Hinault, respectiv Marco Pantani.

Montecampione are 19,3 kilometri lungime, pantă medie 7,6% şi pantă maximă 12%, iar cicliştii o vor urca în trepte, deoarece are câteva porţiuni de fals plat. Cum luni este o zi de pauză, etapa de duminică ar trebui să îi găsească pe mulţi dintre favoriţi dezlănţuiţi, pregătiţi de atacuri serioase, în urma cărora să se poată realiza diferenţe de ordinul zecilor de secunde. Având în vedere forma arătată pe Oropa, Domenico Pozzovivo şi Nairo Quintana par să fie oamenii responsabili cu “artificiile”, în timp ce Rigoberto Uran va trebui să arate că ceea ce s-a întâmplat sâmbătă a fost un accident care nu se va mai repeta.

Aflaţi la un nivel ridicat, Fabio Aru, Wilco Kelderman, Cadel Evans şi Rafal Majka sunt ceilalţi ciclişti de general care pot anima etapa, în timp ce dintre outsideri, Julian Arredondo (cu condiţia să nu tragă din nou pentru Robert Kiserlovski), Pierre Rolland, Ryder Hesjedal şi Fabio Duarte (care a spus că doreşte să se impună aici) pot emite, la rândul lor, pretenţii la victorie.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Il Giro 2014 – etapa a XV-a

 1. tudorusu on said:

  De cand astept etapa asta, Aru le-a aratat marilor favoriti ca nu ai nevoie de cate 3 locotenenti sau de jocul la asteptare ca sa castigi o etapa. Sper sa nu clacheze in urmatoarele etape, daca nu se intampla asta indraznesc sa spun ca are o sansa chiar si la tricoul roz.

  • E adevarat, dar a si profitat de faptul ca acestia s-au supravegheat. Oricum, entuziasmanta victorie, insa trebuie sa reziste in ultima saptamana, iar la contratimp ar putea pierde din nou ceva secunde.

   • tudorusu on said:

    Nu cred ca a beneficiat de faptul ca favoritii s-au supravegheat. Gandeste-te ca ei erau faramitati in vreo 2,3 grupuri. Poate doar Quintana sa se fi menajat putin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: