Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Uran – Restul favoriţilor – 0-1

Proverbiala zi slabă a lui Rigoberto Uran într-un Mare Tur a venit mai devreme decât s-ar fi aşteptat cineva, în chiar prima etapă cu finiş în ascensiune de când columbianul a preluat tricoul roz. Pe Santuario de Oropa, acolo unde Marco Pantani a oferit o reprezentaţie de zile mari în 1999, ciclistul echipei Omega Pharma-Quick Step a fost testat serios de toţi adversarii săi, tonul fiind dat de Domenico Pozzovivo şi de un Nairo Quintana (despre care medicul lui Movistar a spus că se află doar la 70-80% din potenţial, din cauza problemelor de sănătate avute în ultima săptămână) ce şi-a regăsit o parte din strălucirea avută în Turul Franţei 2013.

După contratimpul de la Barolo, mulţi s-au grăbit să spună că Uran nu are experienţa necesară pentru a-şi apăra poziţia de lider într-o cursă de trei săptămâni, însă nu aceasta a fost cauza prestaţiei de sâmbătă, când a fost evident că sud-americanul nu a avut cele mai bune picioare pentru a răspunde atacurilor date de adversarii săi. Principala problemă a lui Uran nu a fost că a prins o zi mai slabă, ci că toţi oponenţii săi au simţit asta şi au profitat, luându-i de la cinci (Cadel Evans) la 25 de secunde (Nairo Quintana) şi arătând că mai este cale lungă până când acest Tur al Italiei va putea fi considerat încheiat.

În etapa a XlV-a, nu doar lupta favoriţilor a fost palpitantă, bătălia pentru victoria de etapă fiind una dintre cele frumoase văzute în istoria recentă a unui Mare Tur. În ultimii 500 de metri de pe Oropa, balanţa s-a înclinat, pe rând, în favoarea lui Dario Cataldo, Jarlinson Pantano, din nou Cataldo, iar la final, Enrico Battaglin, unul dintre cei mai mari (şi subestimate) talente din ciclismul italian. Rutierul echipei Bardiani – care nu are nicio legătură de rudenie cu marele Giovanni Battaglin – este predestinat să aibă un viitor impresionant în clasicele din Ardeni, iar succesul obţinut în Corsa Rosa are toate şansele să îi aducă o primă participare acolo, deoarece tot mai multe grupări de World Tour s-au arătat interesate de el.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: