Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a Vl-a

T15_Fassa_alt

Faţă de traseul prezentat mai sus, organizatorii au operat o modificare de ultim moment: din cauza unor alunecări de teren, după localitatea Pola, plutonul va face un ocol de zece kilometri, astfel încât distanţa totală pe care o vor avea de parcurs rutierii va fi de 257 de kilometri, în ceea ce va fi cea mai lungă etapă a Turului Italiei din ultimii cinci ani. Traseul dintre Sassano şi Montecassino este aproape plat, cu excepţia câtorva cioturi şi a două ascensiuni repertoriate. Cea mai importantă va fi Montecassino (categoria a doua), care va apărea la final, aşteptându-i pe ciclişti cu o pantă medie de 5% pe cei 8,5 kilometri ai săi.

Deşi nu a mai figurat ca sosire de etapă în Turul Italiei, ascensiunea de la Montecassino le este cunoscută multor rutieri din caravană, deoarece aici s-a încheiat o rundă din Girobio, în 2011. Atunci, Stefano Agostini l-a învins la un sprint în doi pe Winner Anacona, în top 15 mai încheind Enrico Battaglin, Moreno Moser, Fabio Aru, Francesco Manuel Bongiorno şi Edoardo Zardini. Toţi aceştia sunt conştienţi că şansele de reuşită ale unui atac solitar sunt infime, deoarece ascensiunea, chiar dacă este mai lungă decât cea de la Viggiano, nu are pante dure, cea mai dificilă porţiune făcându-şi apariţia chiar la început. Cel mai probabil, se va ajunge din nou la sosire cu un grup de 15-20 de ciclişti, din care apoi se va sprinta.

După succesul de miercuri, Diego Ulissi este principalul favorit la victorie, însă va fi şi unul dintre cei mai supravegheaţi rutieri pe finalul rundei. Julian Arredondo a spus că ţinteşte victoria de etapă la Montecassino, dar columbianul are două probleme: finişul este pe un fals plat, iar el a arătat că încă nu are acel kick suplimentar care să îi permită să facă diferenţa. Aflat în roz de patru zile, Michael Matthews e un alt om de luat în seamă, chiar dacă ascensiunea este mai lungă decât cea de la Viggiano. În cazul în care plutonul nu scapă de el pe primele pante ale dealului, atunci australianul poate rămâne în primul grup, însă are nevoie şi de un coleg, astfel încât să fie proaspăt la sprint. Căţărarea de la Montecassino li se mai potriveşte lui Edvald Boasson Hagen, Fabio Felline, Enrico Battaglin, Simone Ponzi, dar şi lui Cadel Evans, care se poate gândi la noi secunde de bonificaţie, ce îl pot apropia de primul loc la general.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: