Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Julian Arredondo: “Mi-ar plăcea să câştig etapa de la Montecassino”

Julian Arredondo

Unul dintre cei mai spectaculoşi căţărători din plutonul profesionist vine din Columbia şi este pregătit să îşi pună amprenta asupra curselor mari şi să le demonstreze tuturor că Trek Factory Racing nu a greşit atunci când a semnat cu el. Numele său – Julian Arredondo – un fost câştigător al Turului Langkawi, care a avut un start excelent de sezon în 2014, bifând două victorii în Turul San Luis şi un top cinci în Tirreno-Adriatico.

Acum, Arredondo va concura în Giro, unde îşi va face debutul într-un Mare Tur. Şi chiar dacă nu va fi liderul echipei, este pregătit să aprindă artificiile pe căţărările abrupte. Cu ajutorul lui Tim Vanderjeugd, ofiţerul de presă a lui Trek, am discutat cu Julian înainte de startul Turului Italiei şi am aflat care sunt gândurile sale.

– Julian, cum a fost trecerea de la o echipă Continentală la una de World Tour?

A fost o trecere uşoară, m-am adaptat aşa cum speram şi deja am demonstrat că pot face parte dintre cei mai buni. Cele două victorii de etapă din Turul San Luis au însemnat mult, mi-au adus linişte şi încredere, iar acum sunt sigur că vor urma ale momente importante.

– Ştiu că la un moment dat ai spus că vrei să îţi îmbunătăţeşti contratimpul. Te-ai antrenat pentru asta în acest sezon sau te-ai concentrat doar pe căţărări?

Sunt sigur că îmi voi îmbunătăţi contratimpul prin multă muncă, însă deocamdată mă concentrez pe câştigarea de etape în Giro. M-am antrenat bine în ultimele luni şi vom vedea ce se va întâmpla.

– Cum a fost să concurezi în clasicele din Ardeni?

Am reuşit să termin pe locul 11 în Flèche Wallonne, chiar dacă am călătorit în ziua anterioară startului. Rămâne cursa visurilor mele. Liège–Bastogne–Liège este o altă cursă importantă şi frumoasă, datorită traseului şi publicului prezent pe margine. Atât Flèche Wallonne, cât şi Liège–Bastogne–Liège mi se potrivesc perfect, aşa că în viitor mă voi întoarce ca să lupt pentru victorie în aceste două clasice.  

– Acum vei participa în Giro. Cum te simţi înainte de start?

Turul Italiei va reprezenta debutul meu într-o cursă de trei săptămâni şi mă simt foarte bine din punct de vedere fizic, în ciuda problemelor legate de viză. Voi da totul şi sunt încrezător că rezultatele vor veni.

– Ce părere ai despre traseu?

E un Tur al Italiei destul de greu, m-am uitat peste etape şi sunt destule care mi-au atras atenţia, în special cea de la Montecassino, care se termină pe o căţărare în lungime de opt kilometri. Oricum, sunt relaxat şi pregătit să iau lucrurile uşor, zi după zi.

– Ai discutat cu echipa despre rolul tău?

Rolul meu în Giro va fi să o ajut pe Trek, să caut oportunităţi pentru a câştiga o etapă şi să îl susţin pe liderul nostru, Robert Kiserlovski. Nu ştiu dacă mă voi implica în lupta pentru clasamentul căţărătorilor, dar ştiu că obiectivul meu este să câştig o etapă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: