Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Prima victorie italiană în Giro 2014

Este clar: Lampre-Merida şi-a găsit un lider pentru Corsa Rosa, iar numele acestuia e Diego Ulissi, fostul dublu campion mondial de juniori, care a crescut enorm în ultimele sezoane şi a arătat că este pregătit să conducă o echipă într-un Mare Tur. Venit în Turul Italiei cu obiectivul declarat de a obţine un succes, Ulissi şi-a jucat perfect cartea la Viggiano, accelerând după ce şi-a analizat adversarii şi i-a lăsat să îşi consume energia într-o serie de atacuri declanşate prea devreme.

După un început excelent de sezon, peninsularul s-a stins în lunile de primăvară şi a ratat complet clasicele din Ardeni, la care se gândea încă de la finalul stagiunii precedente, dar a revenit la timp pentru Il Giro, marele rendez-vous al anului şi a devenit primul italian câştigător al unei etape la această ediţie. De asemenea, a întrerupt o lungă perioadă de “secetă” pentru Lampre-Merida, care nu mai bifase un succes în cursa de pe teren propriu din 2011, atunci când tot Ulissi trecuse primul linia de sosire, la Tirano.

Ce va urma acum pentru toscan? Pe termen lung, Lampre-Merida va continua să îl şlefuiască, astfel încât să devină unul dintre cei mai buni rutieri de clasice din lume, dar şi să aibă un impact asupra curselor de o săptămână. Pe termen scurt, nu este deloc exclus ca succesul de la Viggiano să fi fost doar primul pentru italian în Giro 2014, iar acesta să fie una dintre vedetele ediţiei cu numărul 97.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: