Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ziua lui Navardauskas

Anul trecut, Ramunas Navardauskas a devenit primul lituanian din istorie care a purtat tricoul roz în Turul Italiei. Este adevărat, a făcut asta după un contratimp pe echipe şi timp de doar două zile, dar a fost suficient pentru a ieşi în evidenţă. Acum a devenit doar al cincilea ciclist baltic care s-a impus într-o etapă din Corsa Rosa, după Piotr Ugrumov (1993, Scanno), Romans Vainsteins (1999, Foggia), Tomas Vaitkus (2006, Termoli) şi Ignatas Konovalovas (2009, Roma).

Nu voi mai spune încă o dată povestea lui Navardauskas, deoarece am expus-o deja aici, în 2012. Ce este de remarcat e că rutierul în vârstă de doar 25 de ani i-a salvat Turul Italiei lui Garmin-Sharp, o echipă venită la start cu pretenţii mari, dar care a suferit o dezamăgire cruntă, după ce Ryder Hesjedal, deţinătorul trofeului, a ieşit din calculele pentru un nou triumf, canadianul ocupând acum doar locul 37, la aproape 32 de minute de liderul ierarhiei generale, Vincenzo Nibali.

Altfel, etapa a 13-a nu a adus evenimente notabile în clasament, singurul lucru de remarcat fiind intrarea bascului Benat Intxausti între primii zece. Favoriţii au preferat să le dea mână liberă evadaţilor şi să se concentreze pe dificilele etape montane din week-end (Bardonecchia şi Galibier), atunci când va deveni şi mai clar cine poate şi cine nu poate câştiga a 96-a ediţie a Turului Italiei.

Single Post Navigation

One thought on “Ziua lui Navardauskas

  1. Depinde cum privesti lucrurile cand spui „doar al cincilea ciclist baltic care s-a impus într-o etapă din Corsa Rosa”. Daca te raportezi la italieni, atunci da, e clar „doar” al cincilea. Daca te raportezi la alte tari, precum Romania, cu o populatie de vreo trei ori mai mare ca a tuturor tarilor baltice adunate la un loc, atunci cinci victorii in Il Giro e ceva impresionant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: