Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a Xll-a

Image

Nu sunt foarte multe lucruri de spus despre etapa a Xll-a a Turului Italiei, care va reprezenta una dintre ultimele oportunităţi pentru adversarii lui Mark Cavendish să obţină o victorie la această ediţie a Il Giro. Evident, tot britanicul în vârstă de 27 de ani va porni cu prima şansă, deoarece a arătat până acum (Napoli şi Margherita di Savoia) că poate câştiga în orice condiţii, cu sau fără “lansator”. În plus, campionul mondial din 2011 va avea o motivaţie suplimentară joi, bifarea victoriei cu numărul 100.

Etapa are pe traseu două ascensiuni repertoriate, ambele de categoria a patra, însă acestea nu vor “rupe” plutonul, fiind plasate departe de sosire. În schimb, mult mai periculos va fi finalul, ultimii 300 de metri având un viraj şi un sens giratoriu, plus un drum destul de îngust, elemente care le vor da multe bătăi de cap sprinterilor. Singurul avantaj al acestora va fi că vor parcurge circuitul o dată înainte de a lupta pentru victorie.

Va fi pentru a 11-a oară când Il Giro va ajunge la Treviso, oraş în care are sediul Pinarello, compania producătoare de biciclete înfiinţată în 1952. La precedenta vizită, în 2004, Alessandro Petacchi i-a învins pe Robbie McEwen şi Alexandre Usov. A fost anul în care italianul a câştigat nu mai puţin de nouă etape şi a plecat acasă cu tricoul ciclam.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: