Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cavendish 100

Etapa a Xll-a din Turul Italiei s-a încheiat aşa cum era de aşteptat, cu victoria marelui favorit la sprint, Mark Cavendish, însă după un scenariu mai antrenant decât au crezut mulţi la startul zilei. Pe o vreme crâncenă, care a amintit de celebra etapa încheiată la Montalcino, în 2010, evadarea a sperat la victorie până la final, puţin lipsindu-le celor cinci din frunte să păcălească plutonul şi să lupte pentru primul loc. Poate evadaţii ar fi avut succes, dacă la trenă nu ar fi trecut BMC, motivată să îl îndepărteze decisiv pe Bradley Wiggins, care a întâmpinat din nou probleme.

Britanicul, venit cu gânduri mari la startul Turului Italiei, a trebuit să se recunoască învins definitiv, nu doar din cauza dificultăţilor pe care le-a întâmpinat frecvent pe coborâre, ci şi a răcelii şi durerilor în piept cu care s-a confruntat în ultimele zile. Tocmai de aceea, sunt şanse din ce în ce mai mari ca Wiggins să abandoneze în următoarele etape şi să meargă acasă pentru a se recupera, înainte de a începe antrenamentele pentru Turul Franţei, acolo unde mai mult ca sigur va dori să fie unul dintre liderii lui Sky, alături de Chris Froome.

Revenind la finalul etapei, acesta nu a adus nicio surpriză, ci o nouă victorie clară a lui Mark Cavendish, care a dovedit încă o dată că nu are adversar în Il Giro. Ajuns la 100 de succese în carieră (după alţii, 103), rutierul echipei Omega Pharma-Quick Step poate aştepta cu mai multă încredere Turul Franţei, acolo unde va da peste sprinteri sensibil mai puternici. Până atunci, Cavendish, aflat la cota 39 în Marile Tururi, va mai avea ocazia să lucreze la relaţia cu Gert Steegmans, “lansatorul” său, iar dacă lucrurile vor merge la fel ca la Margherita di Savoia şi Treviso, sunt toate şansele ca rutierul din Insula Man să îmbrace tricoul verde la Paris.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Cavendish 100

 1. Mihai on said:

  http://www.teamsky.com/article/0,27290,28850_8717120,00.html

  Wiggins deja out. Dau vina pe vreme. In modul asta n-o castige niciodata Giro.

  • Cred ca Giro nici nu va mai fi un obiectiv pentru el in viitor. De altfel, nu m-ar mira ca in cel mult un an sa renunte la sosea si sa revina pe velodrom.

   • mihaicc on said:

    Si e posibil sa dea iarasi de o super generatie acolo englezii, care-l sa-l scoata din a fi vreunul din cei 4 de la pursuit. Si Cavendish avea ganduri de aur olimpic in 2016. Vom vedea, cel putin Cavendish are si avantajul varstei, Wiggins va avea 36 in anul olimpic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: