Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a Xlll-a

Image

O singură căţărare repertoriată este plasată pe traseul etapei care va purta plutonul între Busseto şi Cherasco, dar ar putea fi suficientă pentru a schimba dinamica unei etape considerate de plat. Cu 47 de kilometri rămaşi până la final, plutonul va începe să urce pe Tre Cuni, o ascensiune de categoria a treia, cu pantă medie 5%, pe care echipele cu puncheuri sau atacanţi pot duce un ritm nebun, astfel încât să îi rupă pe sprinteri.

Dacă unii dintre aceştia vor rezista acolo, e greu de crezut că vor mai trece şi peste Ponte sul Tanaro, un deal scurt, dar dificil, care cu siguranţă le va da idei rutierilor ce doresc să ajungă singuri la sosirea din Cherasco. Când mai sunt nouă kilometri, drumul va urca din nou, ceea ce va face ca etapa să fie extrem de greu de stăpânit. Tocmai de aceea, runda a Xlll-a prezintă două scenarii: fie se va forma o evadare la puţin timp de la start şi va primi liber din partea plutonului, fie primul loc va fi decis după câteva atacuri pe porţiunile valonate din ultima porţiune a traseului.

Favoriţii la victorie vor veni mai ales de la echipele Pro Continentale: Oscar Gatto, Danilo Di Luca, Rafael Andriato, Fabio Felline, Enrico Battaglin, dar nici Francisco Ventoso, Giovanni Visconti sau Luca Paolini nu ar trebui neglijaţi pe un finiş precum cel de vineri, care le va da idei multor ciclişti.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: