Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Celebra căţărare Monte Zoncolan va reveni pe traseul Turului Italiei în 2014, urmând să fie parcursă nu o dată, ci de două ori, aşa cum se întâmplă cu Alpe d’Huez la ediţia din acest an a Turului Franţei. Ascensiunea poate fi abordată dinspre Ovaro (10,1 kilometri lungime, pantă medie 11,9%) sau Sutrio (13,5 kilometri lungime, pantă medie 9%) şi este de aşteptat să figureze în a doua jumătate a cursei. Până acum, Monte Zoncolan a mai fost prezentă la patru ediţii, învingători fiind Gilberto Simoni (2003 şi 2007), Ivan Basso (2010) şi Igor Anton (2011).

Impresionată de rezultatele foarte bune aduse de Luca Paolini în acest sezon, Katusha a decis să îi prelungească înţelegerea veteranului italian până în 2015, când acesta va avea 38 de ani. Venit la echipa rusă de la Acqua & Sapone, în 2011, Paolini a fost unul dintre cei mai importanţi rutieri ai grupării manageriate de Vyacheslav Ekimov în actuala stagiune, în care a câştigat Omloop Het Nieuwsblad, o etapă în Il Giro şi a purtat timp de patru zile tricoul roz.

Într-un interviu pentru Velonews, Roman Kreuziger a recunoscut că a lucrat cu doctorul Michele Ferrari, însă a negat că s-ar fi dopat. Aflat la echipa Saxo-Tinkoff, cehul a admis că a colaborat cu Ferrari în sezonul de debut, când avea 20 de ani, susţinând că nu a ştiut la acea vreme că italianul este suspendat, iar singurul motiv pentru care l-a contactat a fost ca acesta să îl ajute cu un program de antrenament. Federaţia Cehă de Ciclism va lua o hotărâre în cazul învingătorului din Amstel Gold Race, care riscă acum să fie suspendat, aşa cum s-a întâmplat cu alţi rutieri ce au apelat în trecut la serviciile doctorului Ferrari.

Vincent Lavenu, managerul lui AG2R, a declarat că va retrage echipa pe care o conduce din Criteriul Dauphiné, pentru a respecta regulamentul organizaţiei Mouvement pour un Cyclisme Crédible, care spune că o formaţie nu are voie să concureze opt zile într-o cursă de World Tour, dacă doi dintre rutierii săi sunt testaţi pozitiv în interval de 12 luni. Cum Steve Hounard şi Sylvain Georges au avut astfel de probleme, AG2R va fi nevoită să rateze competiţia de pe teren propriu, extrem de importantă în pregătirea pentru Turul Franţei. Rămâne de văzut ce părere va avea Uniunea Ciclistă Internaţională, al cărei regulament prevede ca toate echipele de World Tour să participe în cursele din calendarul mondial.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pe scurt

  1. Myhay on said:

    Fabulos! Kreuziger s-a dat singur de gol… chiar nu shtiu ce sa zic e ciudata situatia dar cred ca va scapa

    • As spune ca a gandit bine; in loc sa scrie altii despre aceasta colaborare, a facut totul public si a negat ca ar fi apelat la Ferrari pentru substante interzise. Pana la urma, s-ar putea sa scape fara nicio sanctiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: