Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cine îl poate opri pe Cavendish?

Într-o zi marcată de cele două abandonuri de marcă, ale lui Ryder Hesjedal şi Bradley Wiggins, care au plecat din Giro ca urmare a problemelor de sănătate cu care s-au confruntat încă de la startul celei de-a doua săptămâni, Mark Cavendish a avut grijă ca tot despre el să se vorbească mai mult, datorită victoriei obţinute în etapa a Xlll-a, la Cherasco, oraş care a găzduit pentru prima oară un finiş în Turul Italiei.

Din păcate pentru britanic, evoluţia de la această ediţie a Corsei Rosa (una dintre cele mai bune ale carierei, comparabilă cu cea din Turul Franţei 2009, când a câştigat şase etape) nu îi va aduce tricoul roşu, al câştigătorului clasamentului pe puncte. Şi aceasta, deoarece organizatorii le-au făcut viaţa grea sprinterilor la această ediţie, care nu au primit decât un sfert din numărul total de etape. Tocmai de aceea, pentru Cavendish este frustrantă situaţia prin care trece: patru victorii în Il Giro (cel mai bun rezultat al său aici), dar şanse infime să intre în galeria selectă a rutierilor cu tricouri pe puncte în toate Marile Tururi, acolo unde se află Laurent Jalabert, Eddy Merckx, Alessandro Petacchi şi Djamolidine Abdoujaparov.

Singura consolare a lui Mark Cavendish este că a obţinut toate aceste succese fără să fie la 100% din potenţial (cel puţin, asta e senzaţia lăsată până acum), şi cum mai e loc de îmbunătăţiri, finalul lunii iulie l-ar putea găsi suflând în ceafa italianului Alessandro Petacchi, ocupantul locului trei în ierarhia cicliştilor cu cele mai multe victorii în Marile Tururi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: