Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a XlV-a

Image

41 de secunde este diferenţa de la care se va porni sâmbătă, atunci când Vincenzo Nibali şi Cadel Evans, în acest moment principalii favoriţi la tricoul roz, vor da o nouă luptă, în ceea ce va fi al treilea finiş în căţărare al Turului Italiei. Având în vedere cum s-au descurcat până acum, rutierul Astanei şi cel al lui BMC sunt cei mai îndreptăţiţi să spere la câştigarea clasamentului general, însă Rigoberto Uran nu ar trebui nesocotit, mai ales după ce a arătat pe Altopiano del Montasio.

Primul obstacol al zilei va fi Sestriere, ce va apărea la jumătatea rundei, iar dacă prognoza meteo este corectă, ninsoarea va fi prezentă acolo. Căţărarea din Alpi, care şi-a făcut debutul în Il Giro în urmă cu 102 ani, are 38 de kilometri lungime şi pantă medie 3,8%. E greu de crezut că se va întâmpla ceva acolo, singurii dispuşi să iasă în evidenţă fiind oamenii interesaţi de clasamentul tricoului albastru, care vor încerca să mai obţină nişte puncte ce se pot dovedi decisive atunci când se va trage linie la finalul Turului Italiei.

Artificiile vor fi aprinse ceva mai târziu, pe Bardonecchia (unde se anunţă ploaie serioasă), o ascensiune relativ scurtă (doar 7,2 kilometri), dar cu o pantă medie foarte ridicată (9%), care îi va testa serios pe favoriţi. Începutul acesteia va fi brutal, panta urmând să ajungă la 14% după numai un kilometru. Va fi porţiunea cea mai dură de pe Bardonecchia, o căţărare pe care se pot realiza ecarturi mari. Astana va fi obligată să controleze ostilităţile, însă nu îi va fi uşor, mai ales dacă se va trezi atacată din mai multe direcţii. Teoretic, există posibilitatea ca Nibali şi Evans să facă joc egal, însă la cât de grea e ultima ascensiune, mai mult ca sigur vor apărea diferenţe. Pe lângă cei doi, la Bardonecchia este aşteptat să se implice şi Rigoberto Uran, care trebuie să demonstreze că poate intra fără probleme în rolul de lider al lui Sky.

Single Post Navigation

One thought on “Il Giro 2013 – etapa a XlV-a

  1. Azi e etapa pentru Betancourt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: