Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Încă un pas pentru Nibali

Etapa a XlV-a a Turului Italiei le-a oferit rutierilor o zi de uitat cât mai curând, din cauza vremii teribile, care i-a chinuit de la start şi până la finiş, ducând la mai multe abandonuri. Ninsoarea ce s-a abătut asupra cursei i-a determinat pe organizatori să schimbe traseul şi să elimine legendara căţărare Sestriere, astfel încât traseul a arătat astfel:

Image

Vremea dificilă i-a convenit de minune lui Vincenzo Nibali, aşa cum s-a întâmplat şi în Tirreno-Adriatico, în luna martie. La fel ca atunci, italianul a atacat şi a fost urmat de încă un rutier, Mauro Santambrogio, pe care l-a lăsat să câştige, în ciuda faptului că a ratat încă opt secunde de bonificaţie. Mişcarea “Rechinului” a fost extrem de inteligentă, acesta cedând victoria de etapă în schimbul ajutorului compatrioului său şi a întregii echipe Vini Fantini în următoarele etape montane ale cursei.

Ce a mai impresionat la Nibali în etapa de sâmbătă a fost atitudinea ofensivă a acestuia, italianul fiind conştient că nu poate trăi din cele doar 41 de secunde pe care le avea avans în faţa lui Cadel Evans după aproape două săptămâni. Cu un avantaj de aproximativ un minut şi jumătate în faţa australianului, o încredere de sine imensă şi o formă ce pare că nu îl va părăsi prea curând, purtătorul tricoului roz poate fi considerat fără probleme “patronul” Turului Italiei. În aceste condiţii, celorlalţi le rămâne să lupte pentru restul locurilor de pe podium, care par să reprezinte o afacere între cel puţin cinci oameni.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: