Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a Xl-a

Image

Traseul dintre Tarvisio şi Vajont propune a doua sosire în căţărare a săptămânii, însă datele acesteia vor fi total diferite de cele ale etapei precedente. Cea mai grea ascensiune nu va veni la final, ci undeva la jumătatea rundei, când plutonul va urca pe Sella Ciampigotto, la aproape 1800 de metri altitudine. De acolo va urma o lungă coborâre, urmată de o porţiune de fals plat şi de ultima căţărare a zilei, Vajont (Passo Di Sant’Osvaldo).

În toamna lui 2012, când a fost făcut public traseul, etapa trebuia să se încheie după o scurtă porţiune de coborâre, dar organizatorii au eliminat-o, astfel încât acum se va termina în urcare. Deşi mai scurtă şi aflată la o altitudine mai joasă, Vajont (7,5 kilometri lungime, pantă medie 4,5%) aduce mult cu Montevergine di Mercogliano, care s-a aflat pe traseu la ediţia de acum doi ani, ceea ce înseamnă că cel mai probabil scenariu este ca victoria de etapă să fie decisă în urma unui sprint.

Dacă favoriţii vor ajunge acolo în grup compact, cei mai avantajaţi ar fi Cadel Evans, Carlos Betancur, Mauro Santambrogio şi Danilo Di Luca, însă acesta trebuie să spere că ritmul impus nu va fi foarte ridicat. De asemenea, va fi interesant de urmărit dacă Sky va munci pentru Rigoberto Uran acum, aflat clar într-o formă mai bună decât Bradley Wiggins, sau va merge în continuare la două capete, în speranţa că britanicul se va prezenta la un nivel ridicat în etapele de munte înalt de la finalul săptămânii.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Il Giro 2013 – etapa a Xl-a

  1. Cred ca daca se va ajunge la un sprint intre favoriti se va implica si Nibali. Nu va risca sa piarda secunde de bonificatie in favoarea lui Evans.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: