Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Favoriţii din Turul Californiei

Anul acesta, cursa din Statele Unite va avea cel mai atractiv traseu de la înfiinţare (trei sosiri în căţărare, dintre care una va veni la finalul unui contratimp individual, dar nu se va bucura de un pluton la fel de impresionant precum cel din anii anteriori, atunci când mulţi rutieri de Mari Tururi veneau să se pregătească aici pentru Turul Franţei. Pe de altă parte, lupta pentru tricoul galben se anunţă foarte deschisă, iar asta ar putea duce la o competiţie extrem de spectaculoasă, cu multe răsturnări de situaţie.

Oameni ca Peter Sagan, Philippe Gilbert, Tyler Farrar, Juan Jose Haedo, Michael Matthews sau Gianni Meersman vor încerca să obţină o victorie de etapă, însă atenţia tuturor va fi concentrată asupra protagoniştilor din clasamentul general. Cine sunt aceştia?

Tejay van Garderen – cel mai bun tânăr al Turului Franţei din 2012 caută în continuare primul succes al carierei într-o cursă pe etape, iar Turul Californiei va reprezenta marea sa ocazie pentru a-şi trece o astfel de competiţie în palmares. Cu o echipă puternică alături, dar şi un contratimp individual, Van Garderen are şanse mari să devină al patrulea american din istorie care se impune în această cursă.

Michael Rogers – va fi una dintre puţinele ocazii ale sezonului când australianul va porni într-o cursă din postura de lider al lui Saxo-Tinkoff. Primul câştigător al Turului Californiei din afara Europei, Rogers este avantajat de contratimpul foarte bun, însă trebuie să demonstreze că mai are un cuvânt important de spus şi pe munţi pentru a emite pretenţii serioase la victorie.

Thomas De Gendt – belgianul este un alt ciclist care are Turul Franţei în vizor, însă asta nu înseamnă că nu poate face o figură frumoasă în Statele Unite. De fapt, cum Vacansoleil încearcă să îşi găsească un sponsor pentru 2014, e foarte probabil ca De Gendt să iasă la atac de mai multe ori, iar finalul cursei să îl găsească pe una dintre poziţiile fruntaşe.

David Zabriskie – de patru ori a terminat americanul pe locul al doilea Turul Californiei, cel mai aproape de victorie fiind în 2010, atunci când doar nouă secunde l-au despărţit de Michael Rogers. Un contratimpist prin definiţie, Zabriskie nu se descurcă rău nici pe munţi, dar forma sa rămâne un mister, după revenirea în activitate, produsă la jumătatea lunii martie.

Francisco Mancebo – este adevărat, spaniolul are 37 de ani, însă asta nu înseamnă că nu va conta în Turul Californiei. Din contră, având în vedere rezultatele din 2013 (podiumuri în Vuelta a Castilla y Leon şi Turul Gila), Mancebo nu va trebui deloc neglijat, un top zece fiind un obiectiv realizabil pentru rutierul iberic, care speră să revină în Europa începând cu stagiunea viitoare.

Leopold König – un ciclist talentat, cehul nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor în primele luni ale anului, iar cursa din Statele Unite ar putea marca un nou început pentru el. Liderul lui NetApp-Endura se caţără bine şi nu pierde mult la contratimp, aspecte care îl pot ajuta să obţină un rezultat important. Teoretic, el ar mai trebui să aibă un atu, şi anume faptul că nu va veni aici doar pentru a se antrena înainte de Turul Franţei.

Cameron Meyer – de câţiva ani, atunci când vine vorba despre rutieri care pot avea un viitor frumos în cursele pe etape, numele lui Cameron Meyer este mereu adus în discuţie. Nu e deloc de mirare, în condiţiile în care australianul a câştigat Turul Down Under şi a terminat pe zece Tirreno-Adriatico. După locul şase din Turul Turciei, Meyer promite şi mai mult în California, mai ales că va avea la dispoziţie şi un lung contratimp individual.

Haimar Zubeldia – în mod normal, ciclistul spaniol este un “locotenent”, dar acum ar putea avea propria şansă, deoarece colegul său de la RadioShack-Leopard, Chris Horner, e absent din cauza unei accidentări. Fără rezultate de luat în seamă până acum în 2013, bascul va avea ocazia să îşi ia revanşa într-o cursă din care echipa sa speră să plece măcar cu un top zece şi o victorie de etapă, pentru a-şi mulţumi sponsorul.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: