Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Californiei 2013

Încă de la înfiinţare, în urmă cu şapte ani, Turul Californiei a oferit mereu un traseu atractiv, la care s-a adăugat prezenţa unora dintre cei mai mari ciclişti din lume, factori ce au transformat cursa de peste ocean într-una dintre cele mai apreciate competiţii din calendar, dar şi într-o candidată certă la un loc în World Tour, în viitorul apropiat. Mai mult, odată cu mutarea Turului Californiei în luna mai, acesta a devenit şi o oprire importantă pentru cicliştii care şi-au fixat ca principal obiectiv al sezonului Turul Franţei.

În 2013, organizatorii au pus la bătaie un traseu foarte dificil, cu trei finaluri în căţărare, dintre care unul va veni la capătul singurului contratimp individual. Celelalte sosiri în urcare – Tramway Road (cu 5,5 kilometri lungime şi pantă medie 9,5%, este cea mai dură ascensiune din sudul Californiei) şi Mount Diablo (18,5 kilometri lungime, pantă maximă 16%) – vor scutura serios clasamentul general şi vor avea grijă ca diferenţele să fie mari. O prezentare mai detaliată a celor opt etape, precum şi interviuri ale unor ciclişti locali, în materialul video mai jos.

Single Post Navigation

5 thoughts on “Turul Californiei 2013

 1. Adevarul e ca acum zece ani te uitai putin ciudat la cursele care erau in afara Europei. Acum, datorita multor criterii ciclismul s-a globalizat si in ceea ce priveste locul de disputare al curselor.
  Clipul de mai sus e o dovada ca americanii stiu sa promoveze ceea ce fac. Parcursul arata foarte interesant. Pacat ca e in acelasi timp cu Il Giro.

  • Nu as spune ca Il Giro si Turul Californiei se calca pe bataturi. Ciclistii care merg in Statele Unite nu ar fi participat oricum in Turul Italiei. In plus, Turul Californiei reprezinta o varianta de pregatire mult mai buna decat Turul Belgiei sau Turul Bavariei pentru oamenii de general din Le Tour.

   • Asta cu nu ar fi mers nu prea e adevarata. Ciclistii isi aleg cursele in functie de ce e disponibil si ce le place. Asa ca daca nu aveau de ales intre Il Giro si Turul Californiei si nu aveau alte optiuni mergeau in Italia.
    Acum, problema e ca fiecare echipa are 20+ rutieri si incearca sa-i impace pe toti trimitandu-i in diferite curse.

 2. Mihai Cazacu on said:

  Atata timp cat unul se desfasora noaptea si celalalt ziua, nu e nicio problema. E un fel de casnicie :).
  Tour of Cali e o cursa superba si faptul ca i-au upgradat dificultatea nu face decat sa ma bucure. Chiar, o fi mergand Didi Senft pe Mount Diablo?

  P.S. – Super blogul, Alex.

  • Daca ar merge, ar fi o miscare inteligenta de PR atat pentru el, cat si pentru sponsorii sai. Nu m-ar mira sa puna mana pe ceva contracte chiar din Statele Unite, cunoscuta fiind apetenta americanilor pentru astfel de personaje. In plus, Didi mai are un avantaj: este deja un brand recunoscut la nivel international pe nisa lui.
   PS: multumesc pentru aprecieri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: