Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Sagan a luat tricoul verde

Doar o căzătură îl mai poate împiedica pe Peter Sagan să câştige clasamentul pe puncte la debutul în Turul Franţei, o performanţă care nu a mai fost realizată din 1990, atunci când germanul Olaf Ludwig, aflat la acea vreme în culorile echipei Panasonic, a terminat cu un avans de 35 de puncte în faţa unui tânăr Johan Museeuw, care nu obţinuse încă vreo victorie în clasicele de primăvară ce i-au marcat ulterior cariera.

Scriam înainte de startul Marii Bucle că Sagan este marele favorit la tricoul verde, însă nu mă aşteptam ca lupta să fie încheiată după a doua săptămână. Este adevărat, mai sunt şanse pentru ca oponenţii lui să revină, dar practic totul e jucat, iar rutierul lui Liquigas va deveni cel dintâi slovac care va pleca din Le Tour cu un tricou distinctiv. Sagan şi-a construit succesul atât datorită victoriilor sau clasărilor bune din etapele desfăşurate până acum, dar şi profitând de mai mulţi factori cu care te întâlneşti o dată în viaţă: Mark Cavendish nu a mai avut o echipă, Matthew Goss a fost total ieşit din formă, în timp ce André Greipel, cel care ar fi fost principalul lui adversar, nu s-a implicat de la început în această luptă.

Sincer să fiu, nu cred că se mai poate întâmpla ceva în următoarele zile în ierarhia pe puncte: Sagan se va mai implica la câteva sprinturi intermediare, dar şi finale, şi va ajunge la Paris în verde. Acolo însă, cred că va apărea o întrebare dificilă pentru conducătorii lui Liquigas: spre ce curse îl vor orienta acum pe slovac? Răspunsul va trebui căutat cu atenţie, deoarece dacă va fi prea îndrăzneţ, i-ar putea da peste cap cariera rutierului în vârstă de 22 de ani.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: