Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – etapa a XlV-a

Pirineii îşi vor face duminică apariţia la actuala ediţie, şi chiar dacă finalul nu este unul în căţărare, sunt toate şansele ca etapa să aibă o doză ridicată de spectacol. În principiu, ar trebui să fie o nouă zi pentru o evadare, aşa cum s-a întâmplat şi în Alpi, însă nu vor trebui neglijate nici mişcările din pluton, unde pot apărea câteva atacuri din partea adversarilor lui Bradley Wiggins, în ciuda faptului că finalul e departe de ultima ascensiune.

Etapa începe cu o căţărare de categoria a doua şi continuă cu alte două ascensiuni de categoria întâi, Port de Lers şi Mur de Péguère. Aceasta din urmă oferă decorul ideal pentru câteva încercări venite din partea unor rutieri ca Vincenzo Nibali, Cadel Evans sau Jurgen Van Den Broeck, cu toţii dornici să îl testeze pe purtătorul tricoului galben. Aflată la debut în Marea Buclă, Mur de Péguère are 9,3 kilometri lungime şi pantă medie 7,9%, dar unele porţiuni ating chiar şi 18%, iar acolo sunt şanse mari să se dea drumul la atacuri.

Personal, cred că oponenţii lui Wiggins sunt conştienţi că britanicul va fi greu de distanţat, însă este datoria lor să încerce asta, fie pentru a vedea cum reacţionează acesta, fie pentru a-i obosi echipa, care a a avut mult de muncă în ultimele opt zile. În plus, mulţi îşi amintesc că rutierul englez a întâmpinat probleme în Vuelta de anul trecut pe pantele dificile şi speră ca situaţia să se repete, chiar dacă acum sunt alte circumstanţe.

După ultima ascensiune, vor urma aproximativ 39 de kilometri până la final, ceea ce înseamnă că rutierii lăsaţi în urmă pe Péguère vor putea reveni. Cum implicaţiile pentru general nu sunt foarte importante, o evadare are şanse mari de reuşită, iar de acolo nu ar trebui să lipsească Thomas Voeckler sau Luis-Leon Sanchez, care s-au odihnit în celelalte etape, dar nici oamenii interesaţi de tricoul alb cu buline roşii.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: