Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – etapa a XV-a

Pau va primi caravana Marii Bucle pentru a 65-a oară în istorie, oraşul din regiunea Aquitania fiind unul dintre cele mai vizitate de către pluton. Totuşi, o diferenţă există faţă de ediţiile mai recente, şi anume, faptul că finalul este perfect pentru sprinteri, ceva ce nu s-a mai întâmplat din 1997, atunci când Erik Zabel l-a învins pe italianul Nicola Minali.

Deşi oamenii interesaţi de victorie se vor prezenta laPauobosiţi după o săptămână petrecută aproape în totalitate pe munte, lupta pentru victorie se anunţă din nou extrem de palpitantă. André Greipel va porni cu prima şansă, iar dacă se va impune luni şi va obţine a patra victorie, va deveni cel mai titrat rutier de la actuala ediţie a Turului Franţei, depăşindu-l pe Peter Sagan.

În cazul în care nu va mai întâmpina probleme, Mark Cavendish va fi principalul adversar al germanului, chiar dacă nu va avea un “trenuleţ” şi poate nici măcar un “lansator”, deoarece s-a văzut că legătura dintre el şi Edvald Boasson Hagen nu este deloc solidă. La cum au mers lucrurile până acum, sunt tentat să spun că Sagan porneşte cu a treia şansă, în condiţiile în care Matthew Goss a fost o mare dezamăgire, deşi a beneficiat de serviciile uneia dintre cele mai puternice echipe prezente în pluton.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: