Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

“Poker” pentru Franţa

Francezii se bucură de una dintre cele mai reuşite ediţii ale Turului Franţei din ultimul deceniu. Cu aproape o săptămână înainte de finalul cursei, ei au câştigat patru etape, fiecare dintre acestea având un învingător diferit: Thibaut Pinot, Thomas Voeckler, Pierre Rolland şi Pierrick Fedrigo. De altfel, doar ediţia din 2010 a fost mai bună din acest punct de vedere, deoarece atunci cicliştii gazdelor au bifat şase succese.

Totuşi, mai important este faptul că două dintre acestea au fost aduse de rutieri din noua generaţie, Pinot şi Rolland. Extrem de talentaţi, ei sunt cei de la care francezii au aşteptări mari pentru anii următori, aşteptări care nu se rezumă doar la o victorie sau un tricou alb cu buline roşii, ci măcar la un loc între primii trei la general. Din punctul meu de vedere, generaţia pe care o au francezii acum este una dintre cele mai bune din ultima vreme. E adevărat, unii ciclişti la fel de promiţători, precum Romain Sicard, par că s-au pierdut pe traseu, însă nu cred că asta se va întâmpla cu Pierre Rolland şi Thibaut Pinot, care au şansa de a fi unii dintre actorii importanţi ai Turului Franţei în sezoanele viitoare.

Sunt curios însă cât vor mai rămâne cei menţionaţi mai sus la formaţii din ţara natală, deoarece acestea au un mare dezavantaj în comparaţie cu Sky, BMC sau Garmin-Sharp, grupări care au început deja să le dea târcoale rutierilor de acolo: bugetul mic, iar asta se poate traduce printr-un salariu modest, o echipă mai slabă la dispoziţia lor şi o licenţă Pro Continentală, ce i-ar împiedica să participe în multe curse.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: