Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un kazah în Valonia (remake)

  • Acum câteva zile, când aduceam aminte de victoria lui Alexandr Vinokourov la ediţia din 2005 a Liège–Bastogne–Liège, nici nu mă gândeam că Maxim Iglinskiy ar putea da lovitura în “La Doyenne”, câştigând cea mai veche clasică din ciclism. Evoluţia kazahului a fost una cu adevărat impresionantă, cu atât mai mult cu cât nimeni nu îl lua în seamă la startul cursei. Extrem de puternic şi sigur pe el, Iglinskiy a simţit perfect momentul în care a trebuit să plece după Vincenzo Nibali şi a făcut o cursă de urmărire incredibilă, care s-a încheiat cu cea mai mare victorie a carierei. După succesul obţinut de Enrico Gasparotto în Amstel Gold Race, am spus că licenţa Astanei pentru 2013 pare să fie un obiectiv realizabil; acum, sunt convins că gruparea kazahă nu va mai avea nicio problemă.
  • Încă nu înţeleg cum gândeşte şi ce îi lipseşte lui Vincenzo Nibali. Din ce am văzut în 2011, italianul este labil psihic în anumite momente şi pare să îşi piardă încrederea în forţele proprii atunci când nimeni nu se mai aşteaptă. Nu ştiu dacă şi-a consumat energia prea repede la începutul atacului dat în Liège–Bastogne–Liège, dar cert este că rutierul lui Liquigas a clacat surprinzător, cu 1200 de metri înainte de final. Dacă s-ar fi impus, cred că Nibali ar fi trecut peste o mare barieră psihologică şi ar fi făcut un pas enorm spre un alt nivel. Aşa, înfrângerea suferită duminică s-ar putea să îl urmărească o perioadă bună de timp de acum încolo.
  • La finalul lui aprilie 2011, Philippe Gilbert avea şapte victorii. Acum, după încheierea clasicelor din Ardeni, el nu are niciun succes şi e clar că şi-a ratat o jumătate de sezon. Plătit cu trei milioane de euro pe an, Gilbert este aşteptat să aducă rezultate, însă problemele de sănătate pe care le-a avut şi poate presiunea din ce în ce mai mare l-au transformat într-un ciclist aproape anonim. Cum cursele pentru el s-au încheiat, belgianul va mai putea ieşi în evidenţă doar în Turul Franţei, dar şi acolo puţin, deoarece se va afla în serviciul lui Cadel Evans. Singura lui şansă de a salva sezonul este să aibă o toamnă perfectă, cu victorii la Mondiale şi în Turul Lombardiei.
  • Dacă ar fi să realizez o scurtă listă a rutierilor care au impresionat în Ardeni, aceasta ar arăta astfel: Enrico Gasparotto, Jelle Vanendert, Romain Bardet, Thomas Voeckler, Joaquim Rodriguez, Michael Albasini, Robert Kiserlovski şi Maxim Iglinskiy. La polul opus se află fraţii Schleck, Alejandro Valverde, Damiano Cunego, Simon Gerrans şi Philippe Gilbert.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: