Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

  • Vincenzo Nibali a confirmat că nu va participa în Turul Italiei anul acesta. Clasat pe locul secund în Liège–Bastogne–Liège, rutierul lui Liquigas va urma planul stabilit în toamna trecută, când a decis împreună cu managerul Roberto Amadio să meargă în Turul Franţei. Pentru a ajunge la startul Marii Bucle în cea mai bună formă, Nibali va concura luna viitoare în Turul Californiei, iar în iunie va face ultima repetiţie, în Criteriul Dauphiné. Totodată, italianul a primit o veste bună săptămâna aceasta, venită la fix pentru a-l face să uite de înfrângerea din “La Doyenne”: Liquigas vrea să îi ofere o prelungire a contractului până în 2014 şi un salariu anual de 1,8 milioane de euro.
  • GreenEdge a anunţat deja echipa pe care o va trimite în Il Giro: Fumiyuki Beppu, Jack Bobridge, Matthew Goss, Daryl Impey, Jens Keukeleire, Brett Lancaster, Christian Meier, Svein Tuft şi Tomas Vaitkus. Este clar că obiectivul formaţiei australiene va fi să obţină cel puţin o victorie de etapă, prin Goss, însă rămâne de văzut dacă vice-campionul mondial va reveni în următoarele săptămâni la forma arătată în 2011. Pe lângă sprinturi, GreenEdge va avea o şansă importantă şi la câştigarea contratimpului pe echipe de la Verona, programat în ziua a patra.
  • Berlin nu va mai candida pentru a găzdui startul Turului Franţei din 2016, după ce oficialităţile au ajuns la concluzia că un asemenea eveniment ar presupune costuri de zece milioane de euro. În schimb, Andreas Statzkowksi, Ministrul Sportului, a spus că sunt şanse mari ca în capitală să fie organizată o ediţie a Campionatelor Mondiale de Ciclism pe Velodrom. Asta s-ar putea întâmpla în 2017 sau 2018, iar costurile ar fi mult mai mici, de numai 1,5 milioane de euro. Cum Berlin s-a retras, Barcelona pare să fie principala candidată la găzduirea primelor etape din Le Tour 2016.
  • Robbie McEwen a confirmat că se va retrage din activitate după Turul Californiei. Iniţial, australianul în vârstă de 39 de ani plănuia să pună punct carierei în iulie, la finalul Turului Franţei, însă după mai multe discuţii cu echipa sa, GreenEdge, a hotărât ca Turul Californiei să fie ultima lui cursă. Profesionist din 1996, când a debutat în culorile lui Rabobank, McEwen a câştigat 24 de etape în Marile Tururi, trei tricouri verzi în Marea Buclă şi mai multe curse de o zi, precum Paris-Bruxelles, Schledeprijs Vlaaanderen, Dwars door Vlaanderen sau Clasica de la Hamburg.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: