Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Alberto Contador a anunţat că va concura în Turul Italiei 2015, urmând să revină în Il Giro după patru ani de la precedenta participare. Spaniolul a mai mers acolo în 2008 şi 2011, câştigând tricoul roz de fiecare dată, însă al doilea succes i-a fost şters din palmares, când a fost suspendat de TAS. După Corsa Rosa, ciclistul lui Tinkoff-Saxo va concura şi în Turul Franţei, obiectivul său fiind să devină primul ciclist din ultimii 16 ani care face “dubla”. La start şi-a anunţat prezenţa şi Vincenzo Nibali, învingătorul din 2013, acesta anunţându-se a fi principalul adversar al lui Contador la trofeu. Ediţia de anul viitor a Turului Italiei va începe cu un contratimp pe echipe, la San Remo, iar ceva mai târziu, pe finalul celei de-a doua săptămâni, va duce plutonul pe Madonna di Campiglio, unde Marco Pantani a câştigat, în 1999.

Javier Guillen, directorul Turului Spaniei, a afirmat că a primit oferte din partea unor ţări aflate în Africa şi America de Sud pentru găzduirea startului cursei în viitorul apropiat, însă a fost nevoit să le refuze, din cauza problemelor logistice pe care le-ar fi presupus un astfel de eveniment. Totodată, Guillen a confirmat că ediţia din 2015 se va termina la Madrid, dar şi că se lucrează la un proiect a cărui finalitate este desfăşurarea a patru etape în Insulele Canare, una dintre aceste runde urmând să se termine pe Teide, acolo unde foarte multe echipe de World Tour îşi desfăşoară cantonamentele la altitudine.

Sean Yates este foarte aproape să revină la o echipă din primul eşalon (Tinkoff-Saxo), după un sezon petrecut ca director sportiv al grupării Continentale NTFO. În vârstă de 54 de ani, britanicul a condus-o pe Sky între 2010 şi 2012, fiind director sportiv la succesul istoric obţinut de Bradley Wiggins în Turul Franţei. Ulterior, acesta a fost obligat să părăsească formaţia din ţara natală, la acea vreme speculându-se că decizia luată de David Brailsford, managerul lui Sky, a venit pe fondul problemelor cu dopajul avute de Yates în perioada petrecută ca rutier.

Campionatele Mondiale de la Ponferrada încep peste scurt timp, iar pe Cafe Roubaix vor putea fi găsite liste de start, avancronici şi analize ale curselor masculine de contratimp şi de şosea. De asemenea, tot săptămâna viitoare, va fi publicat un interviu cu unul dintre cei mai talentaţi tineri rutieri ai momentului, Ruben Zepuntke, germanul aflat foarte aproape de semnarea unui contract ca profesionist.

Single Post Navigation

6 thoughts on “Pe scurt

  1. Ce Giro se pare ca vom avea la anul, cu Alberto, cu Nibali, cu Aru si cine stie cine va mai veni? Bine ca pana la anul se pot schimba multe, chiar foarte multe. Si ca un off-topic, stii ceva de participarea lui Edi Grosu la Campionatele Mondiale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: