Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Jens Voigt – new Hour Record: 51,110 km/h

Jens Voigt Hour Record

– 43-year-old

– 55×14 gearing

– 412 Watts

– 102 rpm

– 204 laps total

– Target goal: 17,7 seconds per lap

– 14 laps were over that time

– 5 laps were under 17 seconds

Single Post Navigation

3 thoughts on “Jens Voigt – new Hour Record: 51,110 km/h

 1. Sincer, n-am crezut o fractiune de secunda ca va reusi ! Nici macar cand avea 1-2 tururi avans fata de grafic, n-am crezut deloc…am avut presimtirea ca undeva se va ` rupe ` si va intra intr-un ritm din care nu va mai putea iesi si astfel se va incheia incercarea sa de a dobora acest record al orei. Ba chiar am refuzat sa gandesc ca ” poate va reusi ” , atat de sigur eram. 😀 N-a fost un rutier spectaculos la ITT, exceptie in Tour Of Colorado 2014 cand a venit in primii 20 si unde traseul era in catarare si asta a multumit pe toata lumea.

  Cum se spune la fotbal despre echipele germane: ” D-abia pe scara avionului poti fi sigur ca ai scapat de echipa adversa ” , asa si-n acest caz. Am ramas fara cuvinte inspre final, a rulat exceptional, micile ridicari din sa nici c-au mai contat, a dat totul si cel mai mult m-a uluit concentrarea de care a dat dovada. Daca in tururile din Usa evada si ii trecea toata viata prin fata ochilor pina la Finish, aici chiar n-a mai fost vorba de asa ceva. Nu stiu cum e sa pedalezi si sa te concentrezi pe fiecare tur de Velodrom dar este limpede ca trebuie sa ai tarie de caracter si sa fii ultra-profesionist sa poti reusi asemenea performanta.

  Chiar nu stiu ce si-ar mai putea dori dupa acest record…a iesi din ` scena ` intr-un asemenea mod si a intra in cartea recordurilor orei pe Velodrom este de-a dreptul impresionant. Nu mai conteaza ca recordul sau va fi depasit, JENS VOIGT ESTE ACOLO, este scris negru pe alb numele sau si recordul acesta din 2014, anul in care s-a si retras din activitate !
  Fantastic este faptul c-am trait aceste vremuri, c-am vizionat live aceasta cursa-solo impotriva cronomentrului si ca ne vom aminti pe veci de acest ciclist care de multe ori aproape ca si-a dat viata pe sosele si a fost dat ca prin exemplu de devotament si cum se abordeaza orice cursa de ciclism, iar Froome a punctat cu: ” …este fantastic cu cata agresivitate ruleaza Jens la varsta asta, este un exemplu ptr toti, ! ” .

  Ps – Ii vezi pe cei 3 ( Wiggo, Tony , Fabian si intr-un viitor indepartat, TJ ) sa-si incerce sansele anul viitor sau fiecare il va astepta pe celalalt sa faca prima mutare ?

  • Categoric, la asta m-am gandit si eu, ce frumos a fost ca am prins asa ceva. Te face sa te gandesti cum s-au simtit cei care i-au vazut pe Coppi, Anquetil sau Merckx. o retragere perfecta, cum putini au.

   Se vorbeste ca Wiggins, in proportie de 99%, va incerca la anul sa doboare recordul orei.

 2. Rectific: Taylor Phinney, nu TJ. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: