Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Reform of Professional Cycling

Reform of Professional Cycling

Single Post Navigation

4 thoughts on “Reform of Professional Cycling

 1. mihaicc on said:

  Salary cap intr-o liga cu promovare/retrogradare? Ce inseamna sa fii echipa de A sau B? Poti rata toate marile tururi/monumente si tot trebuie sa dai bani pentru echipa continentala afiliata? Cele 16/8 locuri „fixe” par mai mult a fi francize.

  La americani mai vad salary cap in sporturile lor „mari”, dar cred ca toate acele 4 mari ligi au si ceea ce se numeste „revenue sharing”, asta nu e deloc descris in document. Daca intri la modul capitalism, trebuie totul sa fie show si entertainment (WWE 😀 atat ca show cat si ca doping).

  Pai Tinkov o sa le dea ciclistilor un salariu mediu/minim, apoi ii angajeaza ca experti contabili la firma lui si primesc „bonusuri”. Valverde poate un contract de operator telefonic la Movistar 😀

  Echipe ca BMC/QuickStep/Astana/Tinkoff/Sky nu vor asta, ele au un brand in spate, care trebuie reprezentat ca invingator, nu vor sa fie fortati sa aibe un buget cu care sa nu poata atrage nici muste. Bugetul mediu in WT cred ca e undeva la 12 milioane (total, pe salarii probabil mult mai putin), imediat echipele cele mai bogate raman fara cel putin jumatate de buget de salarii/echipa. Cancellara are ~3 milioane euro salariu anual, din ce am citit AG2R are buget de salarii 6 milioane de euro => Cancellara se retrage la un castel din Elvetia cand incepe era „salary cap”.

  Misti rutieri intre echipa de A/B si continentala ca sa tii salary cap anual in limita? Cat timp Sagan nu concureaza n-are rost sa fie „A”, il trimiti pe hartie catre Tusnad Cycling, apoi cand isi termina pauza, il retransferi. Daca tot esti obligat sa ai o alta echipa afiliata…

  Cel mai frumos mi se pare „we will try to reduce the charges and the responsibility of the UCI commissioners.”. Asta ca retarzii care opresc curse dupa o coborare periculoasa (nu inainte, turul Colorado) sa nu fie trasi la raspundere? Vrei siguranta mai mare a rutierilor, dar raspundere mai mica, nu face sens.

  Modul in care a fost scris documentul pare destul de amator, chiar si pentru niste „meeting minutes”. La acest nivel parca altfel ar trebui sa sune lucrurile.

  /rant

  • Este stupid ce vor sa faca, ciclisti si membri ai staff-ului vor ramane pe drumuri, sponsorii vor da inapoi, iar unele curse vor disparea. Brian Cookson este interesat mai mult de imagine, nu de o adevarata reforma a ciclismului. Masurile din acel document nu sunt gandite, nu in amanunt, iar asta se va vedea in viitor. Astept sa am mai mult timp pentru a scrie un articol despre asta.

 2. Cristi1993 on said:

  Stii cumva daca se transmit CM in Roamania?????

  • Initial, ar fi trebuit sa fie transmise, dar am vazut lista cu posturile TV din Europa si nu apare niciunul din Romania. Partea buna este ca vor puutea fi urmarite pe canalul UCI de pe Youtube, cu conditia sa nu fie transmise in tara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: