Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

La 43 de ani şi o zi, Jens Voigt şi-a încheiat socotelile cu ciclismul în stil mare, părăsind sportul după ce a doborât recordul orei. Atunci când şi-a anunţat intenţia de a încerca să fixeze un nou reper, germanul a fost privit cu scepticism, iar toată această acţiune a fost catalogată ca fiind o campanie de PR a lui Trek. Nici măcar atunci când s-a aflat că Voigt a făcut câteva teste în primăvară, dublate de aproape trei săptămâni de antrenament în luna septembrie, acestuia nu i s-au acordat prea multe şanse de a deveni primul rutier care doboară recordul orei, de când Uniunea Ciclistă Internaţională a unificat precedentele rezultate şi a stabilit un regulament mult mai permisiv decât cel din trecut.

Cu toate acestea, şi în ciuda unor mici probleme întâmpinate la 20-25 de minute de la start, Jens Voigt şi-a dovedit încă o dată tăria mentală şi psihică şi a scris istorie pe velodromul din Grenchen, la capătul unei evoluţii mult peste aşteptări, care l-a transformat în noul recordman al orei, în ultima cursă din carieră. 51,110 km a fost rezultatul rutierului german, acesta sărbătorindu-şi retragerea din activitate în faţa familiei, colegilor şi a peste 1600 de fani, veniţi să celebreze una dintre performanţele de referinţă ale anului 2014 în ciclism.

Pe lângă faptul că a avut parte de o retragere minunată, una de care foarte puţini rutieri se bucură, Voigt a şi revitalizat recordul orei, o probă ce era moartă de mai bine de un deceniu, deoarece dispăruse din aria de interes a marilor rutieri din pluton. Odată cu rezultatul de săptămâna trecută, germanul s-a asigurat că va avea un loc solid în istoria sportului, dar le-a şi aruncat mănuşa specialiştilor din pluton: Fabian Cancellara, Tony Martin, Taylor Phinney şi Bradley Wiggins. Rămâne de văzut cine o va ridica primul anul viitor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: