Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

De fapt, titlul este greşit, “Rutierul anului” fiind mult mai potrivit, în condiţiile în care Alberto Contador, cel ce primeşte această distincţie, a avut un sezon fabulos: din februarie şi până acum, spaniolul a terminat pe podium toate cursele pe etape încheiate, a obţinut un total de nouă victorii şi a câştigat trei competiţii prestigioase: Tirreno-Adriatico, Turul Ţării Bascilor şi Turul Spaniei, ultimul succes venind la exact două luni de la abandonul din Turul Franţei, cauzat de o accidentare la tibie.

Unul dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor, Contador şi-a păstrat imaculată istoria participărilor în Vuelta, pe care a câştigat-o de fiecare dată când a luat startul (2008, 2012, 2014). Triumful său, venit la doi ani de la precedentul într-un Mare Tur, a confirmat că ibericul are aceeaşi foame uriaşă de victorii ca în tinereţe, dar şi că acesta nu trebuie nesocotit niciodată, indiferent de forma afişată sau de problemele de sănătate întâmpinate înainte de a aborda un obiectiv major al stagiunii.

Cu un total de 18 triumfuri în cursele pe etape, dintre care o treime în Marile Tururi, Alberto Contador poate fi numit, fără probleme, o legendă a sportului. Singurul gol important din palmaresul său impresionant apare în dreptul victoriilor din Monumente, însă acest lucru s-ar putea schimba pe cinci octombrie, când, potrivit unor informaţii momentan neconfirmate, rutierul lui Tinkoff-Saxo se va afla în Italia, ţară în care iubeşte atât de mult să concureze, pentru a lua startul în cea de-a 108-a ediţie a Turului Lombardiei.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Rutierul săptămânii

  1. As ramane la rutierul saptamanii, si nu la al anului. O fi castigat Alberto multe curse, dar cum nu a invins si in Turul Frantei e greu sa ia titlul asta.
    Stiu, suna ciudat, dar in principiu castigatorul Turului Frantei e declarat direct rutierul anului. Turul Frantei inseamna mai mult de 50% din ciclismul mondial, asa ca afirmatia nu e una fortata.

    Cat despre Alberto – o legenda a sportului, asta era deja si daca n-ar fi castigat acest tur al Spaniei.

    • 2/1/2/1/2/1 – acestea sunt rezultatele sale in cursele pe etape terminate anul acesta. A castigat trei curse, toate de World Tour. A egalat un record in Vuelta. Conduce clasamentul World Tour, pe care il poate castiga pentru prima data.

      Sunt de acord, Nibali a intrat in istorie cu Turul Frantei, rezultatul este urias, insa palmaresul lui Contador este mult mai impresionant. Ok, poate lucrurile inca nu sunt clare; e posibil sa fie dupa Turul Lombardiei, daca va merge acolo si va face o figura frumoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: