Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a XXl-a

Vuelta 2014 Santiago de Compostela

Rutierii îşi vor lua adio de la Turul Spaniei printr-un contratimp individual ce se va desfăşura pe străzile din Santiago de Compostela. La prima vedere, profilul pare perfect plat, însă nu este chiar aşa, deoarece drumul urcă în prima jumătate, atunci când traseul e şi foarte tehnic, cu multe viraje şi sensuri giratorii. Asta îi va împiedica pe ciclişti să îşi găsească un ritm, aceştia fiind nevoiţi să aştepte a doua jumătate a etapei pentru a merge la viteză maximă. Cum este şi un contratimp scurt – doar 9,7 kilometri – impactul pe care îl va avea asupra clasamentului general nu va fi important.

Sâmbătă, Adriano Malori a mers lejer şi şi-a economisit forţele, conştient că etapa finală a Vueltei îi oferă o oportunitate foarte mare de a obţine primul succes al carierei într-un Mare Tur. În primăvară, italianul în vârstă de 26 de ani a câştigat un contratimp individual relativ similar, dar mai puţin tehnic, în Tirreno-Adriatico, iar acum, datorită acelei victorii, dar şi progreselor înregistrate alături de Movistar, va porni ca principal favorit la Santiago de Compostela.

Trek Factory Racing va da şi ea doi pretendenţi la locul întâi, pe Kristof Vandewalle şi Jesse Sergent, ambii autori ai unor rezultate importante în această vară. Un alt ciclist de luat în seamă va fi Chris Froome, ocupantul locului secund la general, care se va afla înaintea ultimei şanse de a bifa o victorie în Turul Spaniei, după ce până acum a colecţionat patru podiumuri. În fine, alţi rutieri de urmărit mai sunt Rohan Dennis şi Alexey Lutsenko, kazahul fiind câştigătorul contratimpului din Turul Danemarcei 2014.

La Santiago de Compostela se va ajunge pentru doar a patra oară în ultimii 32 de ani. Dacă în 1985 şi 2007 aici s-au terminat etape în linie, câştigate de Gianbattista Baronchelli, respectiv Oscar Freire, la ediţia din urmă cu 32 de ani a avut loc tot un scurt contratimp individual, în lungime de 6,7 kilometri; învingător atunci a fost francezul Marc Gomez.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: