Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a XVll-a

Vuelta 2014 A Coruña

Miercuri, după a doua zi de pauză, caravana va pleca din Ortigueira şi va merge la A Coruña, în ceea ce va fi ultima rundă pentru sprinteri. Aceştia vor avea parte de un traseu propice, chiar şi în ultimul kilometru, care e uşor virajat, însă fără nicio dificultate majoră. În absenţa francezului Nacer Bouhanni, retras săptămâna trecută, John Degenkolb va fi marele favorit la victorie, un al patrulea succes la această ediţie urmând să îl ajute pe ciclistul lui Giant-Shimano să îşi consolideze primul loc în ierarhia pe puncte.

Michael Matthews va fi un alt sprinter interesat de etapa a XVll-a, australianul fiind singurul capabil să îl învingă pe purtătorul tricoului verde. Totuşi, în ciuda faptului că are un “trenuleţ” solid, Matthews nu ar trebui să termine înaintea lui Degenkolb, în cazul în care acesta îşi va executa sprintul ca la carte. O altă echipă ce şi-a fixat etapa din Galicia ca obiectiv va fi Astana, care va putea miza pe Andrea Guardini şi Jacopo Guarnieri, cu un plus pentru ultimul, datorită porţiunilor valonate de pe final, care au pante de 5%. Outsideri pentru miercuri vor mai fi Jasper Stuyven, Gerald Ciolek, Tom Boonen, Paul Martens şi Yannick Martinez.

În ultimul sfert de secol, Vuelta a mai ajuns doar de trei ori în A Coruña în 1989, învingător a fost belgianul Marnix Lameire; patru ani mai târziu, Alex Zülle a câştigat un contratimp individual în lungime de zece kilometri; în fine, în 1995, cel care s-a impus a fost germanul Marcel Wüst.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: