Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Contador le-a dat şah mat adversarilor

Traseul acestei ediţii a Turului Spaniei a fost de la început prost desenat de organizatori, care au sperat să dea lovitura cu numeroasele finişuri în căţărare, fără să le pese de cum se ajunge acolo, cursa suferind de multe ori la capitolul spectacol şi fiind în nenumărate rânduri sufocată din această cauză. Practic, “artificiile” au apărut mereu târziu, aşa stând lucrurile şi cu etapa-regină, care s-a animat cu doar patru kilometri înainte de sosire, atunci când Chris Froome, aflat la un nivel evident mai bun decât în zilele precedente, a atacat din grupul favoriţilor, o mişcare anunţată de trena dusă de Sky încă de la startul căţărării.

Inteligent, dar în acelaşi timp şi cinic, Alberto Contador a stat în permanenţă în roata câştigătorului Turului Franţei 2013 – care a continuat să îi distanţeze pe ceilalţi oameni de general – şi a accelerat la intrarea în ultimii 800 de metri, plecând pentru o victorie de etapă în căutarea căreia se afla de doi ani. Fără nicio emoţie, Contador s-a impus pe Lagos de Somiedo, la finalul unei zile în care a produs 6,41 W/kg pe ultima ascensiune, nişte cifre impresionante, similare cu cele din Vuelta 2012, atunci când a obţinut trofeul pentru a doua oară în carieră, în faţa aceloraşi oponenţi.

Fără doar şi poate, ciclistul echipei Tinkoff-Saxo controlează cursa de pe teren propriu, iar oponenţii săi au înţeles asta, ceea ce înseamnă că lupta pentru tricoul roşu e ca şi terminată, doar o eventuală zi foarte slabă a ibericului putând să relanseze Turul Spaniei. Astfel, capul de afiş pentru ultimele zile va fi reprezentat de lupta pentru locul secund, ce îi va avea ca protagonişti pe Alejandro Valverde şi Chris Froome. Chiar dacă rutierul lui Movistar, care are un mic avans în faţa britanicului, va mai aduna secunde de bonificaţie în următoarele etape, Froome este favorit să încheie înaintea sa, cu condiţia să repete pe Puerto de Ancares, sâmbătă, evoluţia avută la Lagos de Somiedo.

Single Post Navigation

One thought on “Contador le-a dat şah mat adversarilor

  1. Asta ne arata ca AC nu a avut nimic rupt asa cum a patit Phinney, aia numesc eu ruptura de oase ! Cand ai un os rupt nu revii dupa cateva saptamani, te urci pe bicla si castigi un tur care dureaza 3 saptamani dand de pamant cu toti, sa fim seriosi… Nici la 15 ani nu te refaci atat de repede, darmite la 31!
    A fost o poveste cusuta cu ata alba, a prins si iata ca va castiga fara probleme in fata unui Froome iesit din forma ( micile zvacniri nu au impresionat pe nimeni, doar trena de ieri i-a reusit ) si a celorlalti spanioli care s-au gudurat pe langa postura de pretendenti la castigarea acestui tur, dar nimic spectaculos.
    Inclin sa cred ca s-a stiut mult mai repede de revenirea sa pe bicicleta, doar ca s-a vrut un episod de telenovela, sa se lase cu lacrimi de fericire si sa aiba un impact si mai mare asupra turului si pretendentii la titlu sa primeasca un ` pumn in fata ` cu prezenta sa.
    Astept 2015 sa vedem cum si-n ce forma il vor regasi pe Froome, ptr mine este adevaratul varf de munte ce trebuie trecut atunci cand se afla in forma binecunoscuta din 2012 incoace. Ciudat an ptr Froome, nu mi-as fi imaginat.
    Undeva trebuie resetat acest sport, toti sa fie sanatosi, in forma maxima si sa fie spectacol maxim, eu unul m-am saturat sa-i vad pe X, Y si Z accidentati si unul ceva mai sanatos care va ajunge sa-i invinga fara prea mare efort, ridicandu-se la grad de cel mai bun, cel mai frumos, cel mai…pistolar ! In anii `90 se dopau baietii ` grupa mare ` si nimeni nu se mai accidenta, cum de reuseau acesta performanta ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: