Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Marţi, 2 septembrie, Alberto Contador a făcut un contratimp individual excelent între Monasterio de Santa Maria de Veruela şi Borja şi a îmbrăcat tricoul roşu în Vuelta, mai important decât asta fiind că le-a luat secunde preţioase tuturor adversarilor. De atunci au trecut cinci etape, iar ibericul şi-a păstrat locul întâi, ajungând la 20 de zile în tunica distinctivă, performanţă cu care se mai pot lăuda doar 15 ciclişti în istoria de aproape opt decenii a Turului Spaniei. Singurul lucru ce îi lipseşte până acum liderului clasamentului general este o victorie, însă timpul nu e pierdut.

Prezent în Vuelta la 40 de zile după abandonul din Turul Franţei, Contador a impresionat pe toată lumea cu forma sa foarte bună şi cu acelaşi spirit agresiv, care i-a adus, de-a lungul anilor, laude şi mulţi fani. Deşi cu o echipă slabă alături şi conştient că statutul de principal favorit va aduce o presiune în plus, spaniolul a avut grijă să întoarcă situaţia în favoarea sa şi să îşi facă toate calculele în aşa fel încât să îşi domine adversarii şi să nu le ofere prea mult spaţiu de manevră.

Chiar dacă acum conduce Vuelta cu un avans bunicel, tricoul roşu se joacă în continuare, deoarece ultima săptămână va aduce trei teste importante în calea lui Alberto Contador – Lagos de Somiedo, Puerto de Ancares şi Santiago de Compostela – dar şi nişte adversari mult mai puternici şi vicleni, care simt că îl pot detrona pe spaniol. Tocmai de aceea, această treime finală a Vueltei s-ar putea dovedi cea mai dificilă din cariera sa. Pe de altă parte, dacă va trece cu bine de ea şi va ajunge la Santiago de Compostela triumfător, atunci statutul său de legendă a ciclismului va căpăta noi dimensiuni.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: