Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

La Camperona a înviat Vuelta

Cu nouă zile înainte de încheierea Turului Spaniei, nimic nu era decis în privinţa clasamentului general, însă senzaţia generală era că totul se îndreaptă către un succes al lui Alberto Contador. Liderul ierarhiei nu avea un avans mare, dar niciunul dintre adversarii săi nu arătase că e capabil să îi pună probleme, singurul loc în care i-au luat timp fiind la sprinturile intermediare. Tocmai de aceea, La Camperona era aşteptată cu nerăbdare, având potenţialul să agite lucrurile în clasament şi să crească interesul pentru ultima treime a cursei.

Startul luptei dintre favoriţi nu a fost neapărat cel mai promiţător, deoarece Contador a părut să controleze foarte bine ostilităţile şi să îşi marcheze adversarii, ba chiar să îi distanțeze pe aceştia, cum a fost cazul cu Chris Froome. Surprinzător, tot britanicul a fost cel care a aprins „artificiile” pe La Camperona, recuperând fabulos în ultimul kilometru, când adversarii săi spanioli credeau că au scăpat de el. Aducând aminte de evoluţia avută în Turul Franţei 2013, Froome a accelerat de lângă Contador şi „Purito” şi le-a luat acestora câteva secunde ce au completat o revenire remarcabilă. În plus, rezultatul de pe La Camperona a avut darul de a-i ridica moralul ciclistului echipei Sky şi de a-l ţine în joc pentru câştigarea tricoului roşu, acum, când au mai rămas patru finişuri în căţărare.

Dacă despre Contador nu pot fi spuse multe, în condiţiile în care ascensiunea nu a fost pe gustul său, iar el a preferat să stea oarecum în defensivă, nu la fel stau lucrurile cu Joaquim Rodriguez. Aşa cum s-a întâmplat şi în alte Mari Tururi, catalanul îşi regăseşte cele mai bune picioare odată cu apariţia ultimei săptămâni, iar La Camperona a fost semnalul că atinge nivelul dorit. Practic, revirimentul ciclistului Katushei este un motiv suplimentar pentru ca lupta ce se va da la general să devină şi mai pasionantă în etapele următoare. În plus, dacă Valverde nu va ceda fizic, iar Fabio Aru va continua să impresioneze, Turul Spaniei se poate pregăti pentru unul dintre cele mai nebune finişuri din istorie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: