Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei, a anunţat că vrea ca anul viitor să schimbe regulamentul care se aplică ierarhiei pe puncte, astfel încât sprinterii puri să aibă şanse mai mari să şi-o adjudece. Prudhomme nu a oferit detalii, însă este de aşteptat ca învingătorii din etapele de plat să primească mai multe puncte decât până acum. La ultimele trei ediţii, tricoul verde a fost câştigat de slovacul Peter Sagan, care nu a avut rival la această tunică. De altfel, ultimul sprinter care s-a impus în clasamentul pe puncte din Le Tour a fost Mark Cavendish, la ediţia din 2011.

Cu aproximativ o lună şi jumătate înainte de prezentarea oficială, au apărut informaţii neoficiale despre traseul de anul următor. Astfel, foarte probabil, plutonul va ajunge pe Pra-Loup, acolo unde Eddy Merckx a pierdut orice şansă la victorie în 1975, în favoarea reprezentantului gazdelor, Bernard Thevenet. Deşi în ultimele zile s-a vorbit despre o sosire pe Cime de la Bonette (2802 metri altitudine), şansele ca o astfel de etapă să apară sunt destul de mici. În schimb, Alpe d’Huez se va întoarce după doi ani de la precedenta vizită, atunci când învingător a fost Christophe Riblon.

Accidentat în prima săptămână a Turului Franţei, Andy Schleck îşi continuă recuperarea, însă semnele nu sunt deloc bune pentru ciclistul luxemburghez. Contactat de Velonews, Tim Vanderjeugd, ofiţerul de presă al lui Trek Factory Racing, a spus că rutierul în vârstă de 29 de ani se antrenează în jur de 90 de minute în fiecare zi, însă genunchiul drept este în continuare umflat, iar durerile persistă. Tocmai de aceea, actuala sa echipă nu i-a oferit un nou contract, o decizie finală urmând să fie luată în următoarele săptămâni, după un nou consult medical.

RCS Sport a anunţat cele şapte echipe Pro Continentale care vor participa în Turul Lombardiei: Androni Giocattoli-Venezuela, Bardiani, Caja Rural, Colombia, IAM, Neri Sottoli-Yellow Fluo şi NetApp-Endura. Ediţia din acest an, a 108-a, este programată pe cinci octombrie, urmând să se desfăşoare pe distanţa de 252 de kilometri, între Como şi Bergamo, unde nu s-a mai ajuns din 2003. Traseul este nou şi va avea şapte căţărări, ultima fiind Bergamo Alta, care va figura cu aproximativ cinci kilometri înainte de sosire.

Învingător în Tour de l’Avenir, cursă în care nu era considerat favorit, Miguel Angel Lopez a devenit unul dintre cei mai căutaţi tineri rutieri. Astfel, după ce Team Colombia şi-a anunţat interesul pentru ciclistul în vârstă de 20 de ani, Astana şi Sky au intrat pe fir, fiind dispuse să îi ofere sud-americanului un contract pe mai multe sezoane. Aici şi aici pot fi găsite toate transferurile confirmate, dar şi zvonurile pentru 2015.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: