Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a Xlll-a

Vuelta 2014 Obregon

Traseul dintre Belorado şi Obregon, localitate care nu a mai fost vizitată până acum, este perfect pentru o evadare. Vreme de 17 kilometri după start, cicliştii vor coborî, după care drumul va începe să urce până la kilometrul 110, unde este plasată prima căţărare dintre cele trei repertoriate gândite de organizatori pentru această zi, Alto Estacas de Trueba. De acolo vor urma alte două ascensiuni – Puerto de la Braguia şi Alto del Caracol (10,5 kilometri, pantă medie 5,5%) – ultima încheindu-se cu 37 de kilometri înainte de sosire. Finalul se anunţă pasionant, deoarece drumul va urca atunci când mai rămân 2500 de metri, acea porţiune finală urmând să aibă patru “cocoloaşe” ce pot duce la câteva atacuri interesante.

Cum spuneam mai sus, etapa li se potriveşte de minune evadaţilor, iar unul dintre cei care şi-ar putea încerca norocul este Lluis Mas Bonet, care va avea ocazia să mai adune câteva puncte în clasamentul căţărătorilor. Aflat pe locul cinci în această ierarhie, Johann Tschopp se poate gândi şi el să plece în frunte, la fel ca Luis Leon Sanchez, un ciclist care a fost aproape invizibil în prima jumătate a cursei. Alţi oameni care figurează pe lista “suspecţilor” pentru a merge în faţă sunt Adam Hansen, Stef Clement, Jasper Stuyven, Pim Ligthart, Jacques Janse Van Rensburg sau Alexandr Kolobnev.

Dacă vor exista echipe interesate să ducă trena şi să controleze evadarea, atunci etapa se va încheia la sprint, unde pot apărea câteva bătălii extrem de interesante şi spectaculoase. Având în vedere că pe final sunt acele porţiuni în urcare, Michael Matthews va fi unul dintre principalii favoriţii, australianul aflându-se în căutarea celui de-al doilea succes de etapă la această ediţie. Sosirea – cu pante şi de 10% – este una propice şi pentru oamenii de general, Alejandro Valverde şi Daniel Martin fiind avantajaţi de acele porţiuni rapide, ce necesită punch.

În teorie, dacă şi-a mai reglat forma, Peter Sagan poate avea un cuvânt de spus, însă campionul Slovaciei va porni ca outsider, la fel ca Nathan Haas, Lloyd Mondory, Vicente Reynes, Daniel Moreno, Fabio Felline şi Paul Martens. În ceea ce priveşte atacurile date de departe pe acel final de la Obregon, Fabian Cancellara şi Philippe Gilbert vor fi oamenii de urmărit, asta dacă se vor simţi mai bine, după ce în prima jumătate a cursei au părut să nu îşi găsească ritmul.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: