Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Navarro a oprit seceta lui Cofidis

De sezoane bune, echipa franceză a cunoscut multe momente dificile, traduse prin lipsa de rezultate, doar patru victorii de World Tour fiind obţinute din 2011 încoace. Drept consecinţă, în vara lui 2012, Eric Boyer a fost îndepărtat din funcţia de manager şi înlocuit cu Yvon Sanquer, iar acest a început un lung şi anevoios proces de reconstrucţie. Astfel, mulţi rutieri din vechea gardă au fost îndepărtaţi de la venirea lui Sanquer, în locul lor fiind aduşi rutieri tineri, ca Florian Senechal sau Louis Verhelst, care promit să aibă un viitor frumos.

Totuşi, echipa franceză nu a schimbat complet liniile, păstrând câţiva ciclişti cu experienţă, iar unul dintre aceştia a fost Daniel Navarro, fostul “locotenent” al lui Alberto Contador. Aflat la al doilea sezon alături de Cofidis, ciclistul originar din Asturia a bifat câteva clasări interesante în prima parte a lui 2014, însă moralul său a primit o lovitură importantă în Turul Franţei, acolo unde a fost nevoit să abandoneze, din cauza unor probleme de sănătate. În aceste condiţii, Vuelta a căpătat o importanţă şi mai mare, devenind ultima sa şansă de a-şi salva stagiunea.

După ce în urmă cu câteva zile a ratat o ocazie de a câştiga, deoarece Contador s-a luat după el – lucru pe care ciclistul lui Cofidis i l-a reproşat fostului său coleg – Navarro a atacat pe finalul rundei de vineri, luându-i prin surprindere pe toţi adversarii săi, care se aşteptau ca puncheurii să iasă în evidenţă pe dificila sosire de la Obregon. Profitând de lipsa de reacţie a favoriţilor, spaniolul s-a distanţat decisiv şi a câştigat etapa a XlV-a, devenind primul rutier din Gijon care s-a impus în Vuelta. Mai important decât asta a fost că formaţia sa, Cofidis, a obţinut un succes într-un Mare Tur pentru prima dată după trei ani (mai exact, 1098 de zile), aceasta fiind una dintre cele mai lungi perioade de secetă ale unei echipe în cursele majore.

Succesul contează enorm pentru Cofidis, deoarece a scăpat de o presiune uriaşă, iar situaţia de acum îi permite să încheie anul liniştită şi să se gândeacă la 2015, atunci când, cu Nacer Bouhanni în distribuţie, va spera ca victoriile de etapă într-un Mare Tur să devină o obişnuinţă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: