Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a Xll-a

Vuelta 2014 Logroño

Logroño se întoarce în Turul Spaniei la doi ani de la precedenta apariţie, iar traseul în lungime de 166,4 kilometri este aproape identic cu cel pe care a câştigat John Degenkolb. Caravana va parcurge opt tururi prin şi în apropiere de oraşul din La Rioja, iar traseul va fi perfect pentru sprinteri, care nu au cum să rateze această etapă. De altfel, ultimul kilometru va oferi condiţii ideale pentru o sosire explozivă, deoarece va consta într-o lungă linie dreaptă, cum sprinterii rar întâlnesc în cursele de World Tour.

Finalul îl avantajează pe Nacer Bouhanni, care poate obţine a cincea victorie a sezonului într-un Mare Tur. Francezul s-a impus în două etape şi a mai beneficiat de o singură şansă adevărată la locul întâi, ratată, la Ronda, unde a câştigat John Degenkolb. Germanul va fi şi acum unul dintre pretendenţi, însă va porni cu şansa a doua, deoarece e sub Bouhanni pe o astfel de sosire. Jens Debusschere, campionul Belgiei, a arătat o formă foarte bună înainte de Vuelta, însă aici nu a impresionat, iar finalul de la Logroño va reprezenta o ocazie bună de a arăta de ce este în stare. Michael Matthews şi Andrea Guardini sunt aşteptaţi să se infiltreze în lupta marilor favoriţi, acolo unde ar trebui să mai apară şi Matteo Pelucchi, italianul fiind capabil să îi surprindă pe ceilalţi, dacă va avea un plasament bun.

La Logroño, oraş ce şi-a făcut debutul în Vuelta acum 73 de ani, se va ajunge pentru a 18-a oară în istoria cursei. În afară de Degenkolb, alţi ciclişti care s-au mai impus aici sunt Delio Rodriguez, Bernard Hinault (la primul său triumf în Turul Spaniei, în 1978), Eric Vanderaerden, Nicola Minali sau Oscar Freire.

Single Post Navigation

One thought on “Vuelta 2014 – etapa a Xll-a

  1. Tocmai ptr ca este o etapa cu un un profil atat de plat ( mai plat decat atat nici ca se putea 😀 😀 ) inclin sa cred ca se vor da lupte grele la capitolul evadari, decat sa vii la final in ` turma ` mai bine alegi un atac si iti incerci norocul. Sansa lui Bouhanni si celorlalti sprinteri este sprintul masiv dar vad un finish in 3-4 dintr-o evadare pe muchie de cutit.
    Un sprint masiv a devenit cam plictisitor. Sa mai castige si altii, zic. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: