Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a Xl-a

Vuelta 2014 Santuario de San Miguel de Aralar

Gazda rundei de miercuri, San Miguel de Aralar, este o căţărare de categoria întâi, dar caracteristicile sale o recomandă mai mult drept o ascensiune de categorie specială, care poate duce la câteva diferenţe importante. Însă până să ajungă acolo, cicliştii – care vor pleca la drum din Pamplona – vor trece de sprinturile intermediare de la Tafalla şi Estella, precum şi de Puerto de Lizzaraga, o ascensiune de categoria a treia al cărei vârf e plasat cu 32 de kilometri înainte de sosire. De pe Lizzaraga se va coborî până la poalele celei de-a doua ascensiuni a zilei, căreia îi va reveni onoarea să găzduiască în premieră un final de etapă în Vuelta.

San Miguel de Aralar are 9,9 kilometri lungime şi pantă medie 7,5%, însă şi zone de 14%, ce vor apărea cu doi kilometri înainte de sosire, acolo unde s-ar putea să înceapă lupta dintre favoriţi, asta dacă nu cumva vor avea alte gânduri şi vor declanşa ostilităţile mai devreme. Deşi Alberto Contador îşi permite o poziţie defensivă, nu este exclus ca spaniolul să iasă la atac, conştient că astfel le mai poate lua timp important lui Chris Froome şi Nairo Quintana, eliminându-i din calculele pentru tricoul roşu. Pe de altă parte, în cazul în care columbianul nu se resimte după căzătura de marţi, acesta poate ataca încă din prima parte a căţărării, astfel încât să le pună probleme lui Contador şi echipei sale, una destul de subţire. Dacă strategia va avea succes, atunci Valverde ar putea fi principalul beneficiar, spaniolul fiind acum liderul lui Movistar.

Contratimpul individual de marţi l-a adus pe Rigoberto Uran pe podium, sud-americanul confirmând progresul făcut la această disciplină. Totuşi, de când merge mai bine în etapele contracronometru, columbianul de la Omega Pharma-Quick Step parcă nu mai este la fel de puternic pe munte. Tocmai de aceea, runda de pe San Miguel de Aralar îi va oferi câteva răspunsuri lui Uran, care va afla la ce poate spera în a doua jumătate a cursei. Şi Chris Froome este aşteptat să reacţioneze, însă impresia generală e că britanicul nu se află la nivelul oamenilor de pe podium, ceea ce ar putea duce la noi secunde cedate în lupta sa cu aceştia.

Mullt mai puternic arată Joaquim Rodriguez, care a avut prestaţii bune atât pe Aramon Valdelinares, cât şi la contratimp, unde a terminat pe locul 17. Ciclistul Katushei trebuie să înceapă să recupereze timp faţă de oponenţii săi, iar etapa a Xl-a îi va oferi o bună oportunitate pentru a face asta, mai ales că “Purito” se va gândi şi la secundele de bonificaţie puse în joc la sosire. Alţi rutieri de urmărit pe finalul rundei de miercuri mai sunt Daniel Martin, aflat şi el într-o dispoziţie excelentă, Fabio Aru, Mikel Nieve, Esteban Chaves, dar şi Winner Anacona, care se gândeşte din ce în ce mai serios la o clasare bună în Vuelta.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Vuelta 2014 – etapa a Xl-a

  1. Sorin A. on said:

    Excelent a mers Fabio Aru. Din ce in ce mai bun baiatul asta. Cred ca in viitor va fi urmasul lui Nibali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: