Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Contador este lider în Turul Spaniei

În cazul în care suporterii lui Alberto Contador se ghidează după semne, atunci îl pot considera deja pe iberic ca fiind învingător în cea de-a 69-a ediţie a Vueltei. Motivul? Încă de la startul cursei, au apărut multe coincidenţe care au amintit de precedentele sale triumfuri în Marile Tururi, iar acestea au continuat şi în a doua săptămână. Pentru început, lui Contador i-a fost repartizat numărul 201, acelaşi purtat în Turul Spaniei 2012. Tot ca atunci, Movistar a câştigat contratimpul pe echipe din prima etapă, iar Jonathan Castroviejo a îmbrăcat tricoul roşu. Un alt semn important a venit marţi, atunci când Alberto Contador a devenit lider la general, după prima zi de pauză a competiţiei. De ce contează? Pentru că, până acum, în toate Marile Tururi adjudecate, ciclistul lui Tinkoff-Saxo a preluat tunica distinctivă după o zi de pauză.

Dacă părăsim această sferă a superstiţiilor, lucrurile arată în continuare bine pentru spaniolul în vârstă de 31 de ani. Campionul din 2008 şi 2012 se află relativ aproape de forma afişată la începutul verii, când ţintea Turul Franţei, iar asta ar trebui să le dea de gândit adversarilor săi. “Călcâiul lui Ahile” pentru Contador este echipa, care seamănă mult, ca nivel, cu cea avută la dispoziţie în Criteriul Dauphiné, acolo unde a pierdut victoria în ultima zi, tocmai pentru că a fost nevoit să răspundă de unul singur numeroaselor atacuri date pe final, când cursa a explodat şi a devenit imposibil de controlat.

Tocmai pentru că nu are colegi suficient de puternici care să îl protejeze, adversarii spaniolului păstrează şanse la victorie, însă aceştia trebuie să fie foarte ofensivi şi să iasă la atac devreme, deoarece acţiunile iniţiate cu doar doi kilometri înainte de sosire nu pot aduce mare lucru. La fel ca în 2012, Alejandro Valverde şi Joaquim Rodriguez se conturează a fi principalii oponenţi ai lui Alberto Contador, însă ambii sunt cu o clasă sub compatriotul lor, iar asta înseamnă că vor avea nevoie şi de o tactică excelentă pentru a-l învinge.

Dacă pentru ibericul în vârstă de 31 de ani contratimpul de marţi a reprezentat o confirmare a formei sale şi a intenţiilor pe care le are, pentru Chris Froome şi Nairo Quintana a venit ca un duş cu apă rece, ambiţiile lor la general suferind o lovitură importantă. Totuşi, pentru că aceasta e Vuelta, cei doi nu pot fi scoşi încă din calcule, cel puţin nu înainte de finalul săptămânii secunde. Pe de altă parte, dacă Froome şi Quintana nu vor reveni, iar Valverde şi “Purito” vor merge în nota obişnuită, senzaţia este că Alberto Contador se poate gândi deja că va ajunge îmbrăcat în roşu la Santiago de Compostela.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Contador este lider în Turul Spaniei

  1. O Vuelta un pic mai putin ciudata decat Giro ! Ptr moment, ca nu se stie ce surprize ne vor mai astepta pina in final. Singurul care ii poate pune probleme lui Contador este…Contador, ma refer in special la problema medicala avuta care pe nepusa masa i-ar putea cauza o retragere din acest tur, dar daca va rula ca si pina acum de parca n-ar veni dupa o accidentare nu vad cum ar putea pierde titlul de castigator al Vueltei 2014.
    Purito iese din schema, in afara de aprinderea ` artificiilor ` nu prea intra in calcul; Valverde, da, el ar fi in stare sa-l rastoarne pe Contador insa nici acesta nu pare a fi atat de constant pe cat s-ar dori. Uran e acolo, poate produce surpriza dar ar trebui sa atace de N ori pe Contador ptr a musca serios din diferenta de 59 secunde care-i separa in acest moment.

    Froome. A MINTIT DIN NOU ! 😦 Adica, faci incalzirea si apoi la final spui ca ai calat ` motorul ` ptr ca ai plecat in tromba ? din moment ce faci incalzirea inseamna ca ` motorul ` a ajuns la temperatura optima ptr a pleca in cursa, nu ? si atunci, cum spui ca plecarea in forta ti-a pus capac ? Nu inteleg, pur si simplu. NEINCALZIT, da, arzi motorul imediat cand rulezi tare si esti ` rece ` , dar nu face decat sa minta din nou si sa-si ascunda forma mediocra in care se afla. S-a vazut ce cadenta de 2 lei avea, eu i-as fi dat clasa pe acea catarare. 😀 😀
    De Quintata nu mai zic nimic, greseala de incepator pe coborare cand l-a apucat tocmai in curba sa-si stranga cheia de la pantofi, e ca si cum te-ai apleca sub volan sa cauti telefonul cazut, ai 100 km/h, vine o curba periculoasa si te uiti cu un singur ochi la drum. Case closed.

    Ps – Urat gestul comisarilor spanioli de a-l penaliza pe Cancellara d-abia la finalul etapei ! Apelul echipei nu cred ca va rezolva problema, singura replica a lui Fabian ar fi sa se retraga din Vuelta, ca tot ne-a obisnuit cu astfel de gesturi. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: