Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Germania, la cota 65

La 25 de ani, John Degenkolb are un potenţial uriaş, dar, paradoxal, rămâne un ciclist oarecum subapreciat, în ciuda calităţilor afişate. Un motiv îl reprezintă faptul că este în aceeaşi echipă cu Marcel Kittel, care iese de mai multe ori în evidenţă, asta şi datorită numeroaselor victorii din Turul Franţei, unde toţi colegii sunt la dispoziţia sa. O altă explicaţie constă în explozia de talente înregistrată în ultimele două sezoane, când din ce în ce mai mulţi ciclişti foarte tineri au apărut pe scena mare şi au obţinut imediat rezultate notabile, în ciuda unei vârste fragede. Astfel, s-a ajuns ca Degenkolb să fie considerat doar un rutier bun, deşi este unul dintre cei mai constanţi oameni din pluton, capabil să îi aducă echipei multe victorii importante.

Un astfel de rezultat a venit în etapa a patra din Turul Spaniei, care a propus un nou finiş la sprint, dar nu pentru toată lumea, deoarece traseul a inclus şi o dificilă căţărare de categoria a doua în ultimii 35 de kilometri. Asta nu l-a deranjat pe dublul vice-campion mondial de tineret, care a trecut de acel obstacol şi s-a dovedit a fi cel mai puternic la sosire, acolo unde succesul său nu a fost pus în nicio clipă sub semnul întrebării, atât de clară fiind diferenţa dintre rutierul echipei Giant-Shimano şi adversarii săi, între care s-a aflat şi Michael Matthews, liderul clasamentului general.

Pentru Degenkolb, a fost a şasea victorie de etapă în Vuelta, Marele Tur în care se simte cel mai bine, ajutat atât de traseu, cât şi de faptul că este singurul lider al grupării olandeze în rundele aşteptate să se încheie la sprint. Totodată, odată cu rezultatul de marţi, Germania a ajuns la 65 de etape în Turul Spaniei, John Degenkolb fiind pe locul patru într-o ierarhie a cicliştilor din această ţară în ceea ce priveşte succesele obţinute. Înaintea sa se află Marcel Wüst (12) şi Erik Zabel (8), dar Degenkolb, la frecvenţa pe care o are, promite să îi depăşească până la finalul carierei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: