Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a lV-a

Vuelta 2014 Cordoba

Marţi, cicliştii vor pleca din Mairena del Alcor şi vor ajunge la Cordoba, o sosire tradiţională în Turul Spaniei. În ciuda unei căţărări de categoria a treia plasate la scurt timp după parcurgerea a 100 de kilometri, runda va deveni cu adevărat interesantă abia în ultimii 35 de kilometri, atunci când se va urca pe Alto del Catorce, ascensiune de categoria a doua (opt kilometri, pantă medie 4,7%) ce a figurat pe traseu şi în 2011, atunci când patru ciclişti de la Liquigas s-au rupt pe coborâre, iar Peter Sagan a obţinut o victorie fără istoric, în faţa lui Pablo Lastras, de la Movistar. De menţionat că până să ajungă la poalele căţărării, caravana va trece o dată pe la finiş (care are o pantă medie de 1,5%), acolo unde va fi plasat un sprint intermediar.

Şi acum, la fel ca în urmă cu trei ani, sunt toate şansele ca unii rutieri să atace pe Alto del Catorce sau pe coborâre, însă acţiunea lor nu ar trebui să aibă viaţă lungă, deoarece echipele sprinterilor şi-au fixat de mult timp această zi ca una pe care nu trebuie să o rateze. Cu Michael Matthews în tricoul roşu, Orica-GreenEdge se va afla din nou în prim-plan, ducând trena şi încercând să îi rupă definitiv pe sprinterii puri, astfel încât australianul să aibă o misiune uşoară la sosire. Tot acolo, germanul John Degenkolb va căuta să îşi ia revanşa şi să se impună, după ce în urmă cu o zi nu a contat la Arcos de la Frontera, unde “s-a sufocat” pe final.

Impresionant în etapa a treia, Nacer Bouhanni îşi va face calculele în funcţie de cum se va simţi pe a doua căţărare. Dacă va rezista, atunci francezul va fi marele favorit la obţinerea unei victorii ce l-ar putea readuce primul loc în clasamentul pe puncte. În mod normal, plutonul va fi redus la sosire, însă de acolo nu ar trebui să lipsească Oscar Gatto, care este un outsider periculos. Gerald Ciolek e un alt ciclist căruia îi va surâde finalul, cu condiţia să nu mai sufere din cauza căldurii, ce a afectat mai mulţi oameni în runda anterioară. Lista candidaţilor la primul loc sau la o clasare pe podium este destul de restrânsă, dar pe ea se află şi Jasper Stuyven, clasat pe patru pe patru la San Fernando. Nu şi Peter Sagan, slovacul demonstrând că, pentru moment, Turul Spaniei reprezintă o continuare a vacanţei începute după Le Tour.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: