Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a lll-a

Vuelta 2014 Arcos de la Frontera

Prima rundă valonată de la această ediţie va porni din Cadiz, de pe portavionul Juan Carlos l, şi se va încheia în Arcos de la Frontera, după 189 de kilometri. Pe traseu sunt înşirate mai multe căţărări, dintre care patru repertoriate (Alto del Picacho, Alto Alcornocales, Alto del Camino şi Puerto del Boyar), toate de categoria a treia. Tocmai de aceea, mulţi ciclişti vor avea ca miză să ajungă în evadare şi să lupte pentru punctele puse în joc (12), deoarece acestea îi pot asigura rutierului care la va obţine câteva zile în tricoul alb cu buline albastre, purtat acum de australianul Nathan Haas.

Din vârful ultimei ascensiuni va urma o lungă coborâre, ce va continua cu o altă porţiune uşor valonată, aici fiind inclus şi finalul, ce îi va scoate la suprafaţă pe puncheuri şi pe sprinterii capabili să se descurce pe dealuri. Drumul va începe să urce când mai rămân 1500 de metri, la o pantă de aproximativ 5%, ultimii 300 de metri ai etapei fiind în uşoară coborâre. Acea porţiune valonată le poate da idei unor rutieri ca Fabian Cancellara, Luis Leon Sanchez sau Philippe Gilbert, un atac puternic al acestora având toate şansele să destabilizeze echipele aflate la trenă. Cum kilometrul de final are şi câteva viraje, nu este deloc exclus să avem un învingător în solitar sau dintr-un grup redus.

În cazul în care o astfel de acţiune nu va avea sorţi de izbândă, se va ajunge la un sprint redus, ce va propune trei actori principali: Michael Matthews, John Degenkolb şi Peter Sagan. Primii doi s-au înfruntat pe un finiş mai mult sau mai puţin similar şi în cursa de tineret de la Campionatele Mondiale din 2010, atunci când australianul s-a impus. În ceea ce îl priveşte pe slovac, acesta va încerca să bifeze a patra victorie din carieră în Vuelta şi prima a sezonului într-un Mare Tur. Totuşi, cum Sagan a părut ieşit din formă duminică, nu ar fi exclus ca Oscar Gatto să fie omul pe care va miza Cannondale. Gerald Ciolek va fi un alt sprinter interesant, ce poate profita de statutul său de outsider, situaţia în care se vor mai afla Paul Martens şi Nathan Haas.

Katusha va fi o altă echipă interesată de finalul extrem de ofertant de la Arcos de la Frontera, în condiţiile în care are o echipă puternică, ce poate veni în fruntea plutonului imediat cum începe căţărarea, pentru a imprima un ritm ridicat care să îi convină lui Daniel Moreno. În fine, aflat într-o goană nebună după secundele de bonificaţie, care să îi permită să îşi păstreze tricoul roşu mai multe zile, şi Alejandro Valverde este aşteptat să aibă, la rândul său, un cuvânt important de spus, spaniolul fiind recunoscut pentru punch-ul său pe astfel de sosiri.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: