Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Alexander Kristoff nu este doar ciclistul săptămânii, dar şi unul dintre cei mai buni din această stagiune. Norvegianul, la care BMC a renunţat atât de uşor în urmă cu trei ani, a avut o evoluţie fantastică încă din primăvară, impresionând nu doar prin rezultatele sale, dar şi prin constanţa arătată, aprilie fiind singura lună în care nu a bifat un succes de când a început sezonul. Pe lângă victoria istorică din Milano-San Remo, prima a unui norvegian, ciclistul Katushei a mai fixat o bornă importantă şi în Turul Franţei, acolo unde a obţinut două victorii, care l-au propulsat în elita sprintului mondial.

Un ciclist ce merită apreciat şi pentru că are mereu un calendar plin, prezentându-se în curse nu pentru a le folosi ca antrenament, ci pentru a obţine victorii, Kristoff nu a luat o pauză după Le Tour, ci a continuat să adune succese. Mai întâi, pe teren propriu, în Cursa Arctică a Norvegiei, unde doar patru secunde l-au despărţit de un triumf la general. Apoi, cu un moral solid după acele rezultate, în penultima săptămână a lui august s-a aliniat la startul Clasicii de la Hamburg, cu obiectivul declarat de a se impune, după ce în urmă cu un an terminase pe locul al treilea.

De departe cel mai în formă rutier din cursă, Alexander Kristoff a avut o evoluţie impecabilă, fără să se precipite în vreun fel nici măcar atunci când atacurile au venit la foc automat în ultimii 20 de kilometri. Având alături o echipă solidă, care a controlat perfect finalul, scandinavul a aşteptat răbdător să intre în scenă şi a accelerat când mai erau aproximativ 300 de metri, sprintul său fiind atât de puternic, încât adversarii nu l-au putut depăşi, în ciuda faptului că au stat la plasă. Astfel, Alexander Kristoff a bifat a 14-a victorie a sezonului şi a devenit doar al treilea rutier din istorie care a câştigat Milano-San Remo şi Clasica de la Hamburg în acelaşi an, după Erik Zabel (2001) şi Paolo Bettini (2003). La cum merg lucrurile, nu ar fi exclus ca un nou succes să vină duminică, în Marele Premiu de la Plouay.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: