Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Sprint imperial al lui Bouhanni

A fost nevoie de doar o etapă de plat în Turul Spaniei pentru a afla cine va fi sprinterul de învins la această ediţie. La fel ca în Giro, acolo unde a defilat după retragerea lui Marcel Kittel, Nacer Bouhanni a arătat şi în ultimul Mare Tur al anului că nu are adversar, victoria obţinută la San Fernando fiind una de o lejeritate dezarmantă pentru ceilalţi pretendenţi la primul loc. Ajutat de un excelent, şi, de multe ori, subestimat Geoffrey Soupe, francezul în vârstă de 24 de ani şi-a trecut în palmares a patra victorie a stagiunii în Marile Tururi, fiind pe locul doi într-un astfel de clasament, după Marcel Kittel, dar la egalitate cu Vincenzo Nibali.

Deşi Arnaud Démare este un rutier foarte versatil, ce promite să aibă un viitor frumos nu doar la sprinturi, ci şi în clasicele de primăvară, FDJ nu are cum să nu simtă că va pierde enorm prin plecarea lui Bouhanni, care va evolua pentru Cofidis, din 2015. Pe de altă parte, rămâne de văzut cât de benefic se va dovedi acest transfer pentru fostul boxer, deoarece viitoarea sa echipă nu este cunoscută ca fiind una ce îi poate oferi mediul ideal pentru a progresa, în ciuda faptului că i-a îndeplinit toate cerinţele (pe lângă un salariu mare, Bouhanni a primit şi cicliştii pe care i-a dorit).

În afară de sprinterul din Hexagon, a mai existat un rutier care a ieşit în evidenţă duminică: este vorba despre Alejandro Valverde, care a făcut ce a făcut şi i-a luat tricoul roşu lui Jonathan Castroviejo, deşi a declarat că nu asta a fost intenţia sa. Acum, campionul din 2009 are un mic avantaj în faţa lui Nairo Quintana şi va încerca să îi forţeze mâna echipei sale, astfel încât să fie el cel susţinut, cel puţin, în prima parte a cursei. Cum în etapa a treia se întrevede posibilitatea unor secunde de bonificaţie, Valverde are toate şansele să rămână lider la general până în week-end. Atunci, vom vedea dacă Eusebio Unzue se va lăsa păcălit de şiretenia ibericului, sau dacă va cere susţinere necondiţionată pentru Quintana, evitând astfel un scandal intern similar celui cu care s-a confruntat Astana, în Turul Franţei din 2009.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: